Τριγωνάκια αμυγδάλου
Υλικά:
- 350 γρ. αμυγδαλόψυχα
- 1 γεμάτη κ. σούπας μαστίχα γλυκό
- 3/4 του ποτηριού νερό
- 600 γρ. φύλλο κρούστας
- 350 γρ, ζάχαρη
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
- 200 γρ. βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου
- Από το βράδυ βάζουμε τη μαστίχα στο νερό να διαλυθεί.
- Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε στη μαστίχα. Προσθέτουμε την άχνη και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια μάζα.
- Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λουρίδες 6 εκατοστών. Μία μία τις λουρίδες τις βουτυρώνουμε και βάζουμε μια κουταλιά γέμισης στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε σχήμα τριγώνου.
- Τα φουρνίζουμε και όταν τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.
<< Αρχική σελίδα