Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Τριγωνάκια αμυγδάλου


Υλικά:

  • 350 γρ. αμυγδαλόψυχα
  • 1 γεμάτη κ. σούπας μαστίχα γλυκό
  • 3/4 του ποτηριού νερό
  • 600 γρ. φύλλο κρούστας
  • 350 γρ, ζάχαρη
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
  • 200 γρ. βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου
Εκτέλεση:
  1. Από το βράδυ βάζουμε τη μαστίχα στο νερό να διαλυθεί.
  2. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε στη μαστίχα. Προσθέτουμε την άχνη και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια μάζα.
  3. Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λουρίδες 6 εκατοστών. Μία μία τις λουρίδες τις βουτυρώνουμε και βάζουμε μια κουταλιά γέμισης στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε σχήμα τριγώνου.
  4. Τα φουρνίζουμε και όταν τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.
 BeU.com.cy

Ετικέτες ,