Τα φρούτα και τα λαχανικά επιβραδύνουν τη νόσο του Lou Gehrig
Ανάμεσα στα άλλα καλά που έχει η κατανάλωση
φρούτων και λαχανικών, βρίσκεται κι αυτό: μπορεί
να επιβραδύνει την
εξέλιξη της αμυοατροφικής πλευρικής σκλήρυνσης.Γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig, του διάσημου παίκτη του μπέιζμπολ που πέθανε από αυτήν το 1941, η αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση είναι μια σοβαρή νευρολογική πάθηση που προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και οδηγεί στο θάνατο.
Οι ειδικοί λένε ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην έναρξη της νόσου, όσο και στην εξέλιξή της, με τον επικεφαλής της μελέτης του Πανεπιστημίου της Κολούμπια να αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση ανάμεσα στη δίαιτα και τη νόσο.
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες και τα καροτενοειδή τους έχουν σημαντικές
επιδράσεις στην υγεία και ειδικά σε όσους πάσχουν από αμυοατροφική
πλευρική σκλήρυνση
Ποιες τροφές πρέπει να αποφευχθούν εν προκειμένω; Το γάλα και τα αλλαντικά φαίνεται ότι κάνουν κακό σε ασθενείς με τη συγκεκριμένη νόσο.
<< Αρχική σελίδα