Πώς να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα με τις συμβουλές του Anthony Bourdain
Ο διάσημος σεφ και συγγραφέας Anthony Bourdain
έρχεται να σώσει το φαγητό μας και ειδικά την
μπριζόλα μας, μέσα από τις
συμβουλές που δίνει σε μια σειρά από βίντεο για το Tech Insider.Το πρώτο βήμα είναι τα μπαχαρικά. Ο Bourdain κρατά τα πράγματα απλά, συστήνοντας σε όσους μαγειρεύουν στο σπίτι, να χρησιμοποιούν μόνο 2 υλικά στις μπριζόλες τους: καλής ποιότητας χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ακόμη, όμως, κι αν ένα κομμάτι κρέατος έχει πασπαλιστεί ιδανικά με τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματά του, όμως, ο χρόνος είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
Το αλάτι αποξηραίνει, «ψήνει» και τραβάει την υγρασία, γι’ αυτό δεν πρέπει να το χρησιμοποιείται αργά στη διαδικασία μαγειρέματος. Πρέπει να το πασπαλίζετε πριν η μπριζόλα πάει στο γκριλ, όπως εξηγεί ο σεφ.
Μόλις η μπριζόλα ψηθεί, υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό λάθος που μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμα κατά πολύ: δεν της δίνετε χρόνο να κρυώσει.
Αλάτι και πιπέρι είναι τα 2 βασικά συστατικά της μπριζόλας για τον Bourdain
Με λίγα λόγια, η διαφορά μεταξύ μιας καλής μπριζόλας και μιας όχι και τόσο καλής, εντοπίζεται στο διάστημα όπου εμείς δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως… τίποτα!
O Anthony Bourdain
- Βρείτε ένα καλό τηγάνι ή γκριλ
- Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι σας πριν βάλετε την μπριζόλα στο γκριλ
- Φτιάξτε μια καλή κρούστα στο εξωτερικό της, ξεροψήνοντάς την
- Τελειώστε την είτε στο φούρνο, είτε εκεί όπου ξεκινήσατε να την μαγειρεύετε
- Αφήστε τη για 5-7 λεπτά να κρυώσει
<< Αρχική σελίδα