Πατάτες με πάπρικα
Υλικά:
- 10 πατάτες
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 4 κ. σούπας ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- Πλένετε και τρίβετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να λιώσουν. Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη και την πάπρικα, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».
- Όταν το μείγμα γίνει μια χρυσαφί καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να αναμειχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.
- Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.
<< Αρχική σελίδα