Λουκουμάδες
Υλικά:
Για την ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλ. νερό χλιαρό
- 4 φλ. νερό
- 4 φλ. ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού κανέλα αλεσμένη
- 4-5 σταγόνες λεμόνι
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 3 κ. σούπας ανθόνερο
- Σε ένα ποτήρι διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, την ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και το αλάτι και τα χτυπάμε δυνατά στο μίξερ. Προσθέτουμε τη μαγιά στο μίγμα.
- Το μίγμα μας είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στο μπωλ και είναι λείο.
- Σε μία κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε αρκετό φυστικέλαιο και μόλις κάψει, παίρνουμε μία χούφτα από τη ζύμη, σφίγγουμε λίγο τη γροθιά μας, και την ποσότητα της ζύμης που βγαίνει στο πάνω μέρος της γροθιάς μας (ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα) την παίρνουμε με ένα κουτάλι και τη ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα να τηγανιστεί. Βγάζουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα όταν ροδοψηθούν.
- Για το σιρόπι ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί και όταν αρχίσει να πήζει τότε προσθέτουμε το ανθόνερο.
- Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
<< Αρχική σελίδα