Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Κοτόπουλο κρασάτο κατσαρόλας

beu-kotopoulo-krasato

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο
  • 2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σούπας αλεύρι
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τμηματικά ροδίζετε το κοτόπουλο. Τα κομμάτια που ροδίσατε τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
  2. Στο ίδιο ελαιόλαδο σωτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τέλος ρίχνετε τα μανιτάρια. Αφού σωταριστούν προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  3. Βάλτε πίσω στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, την δάφνη και τα κομμάτια κοτόπουλου, φέρτε τα μια βόλτα όλα μαζί και σβήστε με το κρασί.
  4. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε λίγο νερό μέχρι σχεδόν να καλυφθεί το κοτόπουλο και «ξεχάστε» το σε χαμηλή θερμοκρασία.
  5. Μετά από τουλάχιστον μία ώρα προσθέστε την ντομάτα και συνεχίστε το σιγανό μαγείρεμα μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
 BeU.com.cy

Ετικέτες ,