Κοτόπουλο κρασάτο κατσαρόλας
Υλικά:
- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο
- 2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 κ. σούπας αλεύρι
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. τριμμένες ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τμηματικά ροδίζετε το κοτόπουλο. Τα κομμάτια που ροδίσατε τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο σωτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τέλος ρίχνετε τα μανιτάρια. Αφού σωταριστούν προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε πίσω στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, την δάφνη και τα κομμάτια κοτόπουλου, φέρτε τα μια βόλτα όλα μαζί και σβήστε με το κρασί.
- Αλατοπιπερώστε, προσθέστε λίγο νερό μέχρι σχεδόν να καλυφθεί το κοτόπουλο και «ξεχάστε» το σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Μετά από τουλάχιστον μία ώρα προσθέστε την ντομάτα και συνεχίστε το σιγανό μαγείρεμα μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
<< Αρχική σελίδα