Οι πιο νόστιμες λεμονάτες πατάτες φούρνου με μανιτάρια
....από την Ευαγγελία Βλασσοπούλου
Το ξέρω
ότι κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφική, αλλά πραγματικά, σύμφωνα με το
δικό μου γούστο πάντα, δεν υπάρχουν πιο νόστιμες
πατάτες φούρνου! Τα
υλικά είναι όλα ένα και ένα, ταιριάζουν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα
εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.
Αν δε σας αρέσουν τα μανιτάρια, μπορείτε
να τις φάτε σκέτες ή να προσθέσετε κοτόπουλο. Είναι πολύ ωραία ιδέα και
για μπουφέ. Όλοι θα ξετρελαθούν. Θυμάμαι πριν από 2 χρόνια τις είχα
φτιάξει στο πάρτυ για τα γενέθλια της Σοφίας μας και είχα όλοι
ξετρελαθεί. Συγκεκριμένα ένας μπαμπάς με ρώτησε τι είχα βάλει μέσα και
όταν του είπα πατάτες με κρεμμύδια μου είπε...αποκλείεται!!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ???????
Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε για τον
διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet και το Blog μου διαγωνίζεται
στην κατηγορία Special Diet. Αν θέλετε να με στηρίξετε μπορείτε να
πατήσετε εδώ, τσεκάρετε το "Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές", εισάγετε το email σας και πατήσετε done.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Υλικά:
- 800 γρ πατάτες με τις φλούδες τους
- 300 - 350 γρ κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 μανιτάρια πορτομπέλο
Για τη σάλτσα
- 80 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 γεμάτο κ.γ κάρυ
- 1 γεμάτο κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 50 γρ μουστάρδα πικάντικη
- 50 γρ μουστάρδα απαλή
- χυμό και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
- 300 ml βραστό νερό
- 80 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 γεμάτο κ.γ κάρυ
- 1 γεμάτο κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 50 γρ μουστάρδα πικάντικη
- 50 γρ μουστάρδα απαλή
- χυμό και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
- 300 ml βραστό νερό
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα
2. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και
τις τρίβουμε με το σφουγγαράκι της κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα
χώματα. Για μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποίησα το σφουγγαράκι FLEXI της
Sanitas, το οποίο χάρη στο ειδικά διαμορφωμένο σχήμα του,με βοήθησε ώστε
η όλη διαδικασία να γίνει με πολύ εύκολο τρόπο. (Τελικά δεν
χρησιμοποίησα τη μια μικρή πατάτα)
3. Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που επιθυμούμε. Εγώ όπως βλέπετε, τις έκοψα κυδωνάτες και μετά πάλι στη μέση. Τοποθετούμε τις πατάτες στο πυρέξ μας.
4. Έπειτα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και
τα σκόρδα. Τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Για να μην μυρίζουν τα χέρια μας,
φοράμε γάντια μιας χρήσης Sanitas τα οποία έχουν πραγματικά τέλεια
εφαρμογή
5. Τέλος, φτιάχνουμε τη σαλτσούλα μας.
Σε μια κούπα προσθέτουμε τα υλικά και είτε ανακατεύουμε με ένα πιρούνι,
είτε χτυπάμε για λίγο με το μιξεράκι του φραπέ, είτε βάζουμε τα υλικά σε
ένα γυάλινο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη σαλτσούλα στις πατάτες,
προσθέτουμε και το βραστό νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο sanitas
6. Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια
αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε σε
χοντρές φέτες τα πορτομπέλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και
ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
<< Αρχική σελίδα