Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

  • Χταπόδι 1 μεγάλο
  • Κρεμμύδια 2 μεγάλα
  • Ντομάτες 6 ψιλοκομμένες στο μπλέντερ
  • Φύλλα δάφνης 3
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μακαρονάκι κοφτό 1 πακέτο

Οδηγίες

Βράζουμε το χταπόδι για 1 ώρα να βράσει καλά . Το κόβουμε μόλις κρυώσει σε μεγάλα κομμάτια . Στην κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο , ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά . Ρίχνουμε το χταπόδι , την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά . Προσθέτουμε 1 μεγάλο ποτήρι  με νερό  και το βάζουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου . Όταν περάσουν τα 20 λεπτά βάζουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια . Μόλις ξεκινήσει το νερό να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για όσο χρόνο απαιτείται.

Chefoulis



Ετικέτες ,