Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ας γνωρίσουμε τα choker, τη φετινή τάση στα κοσμηματα για το λαιμο

κοσμηματα για το λαιμο choker
Απλά ή περίπλοκα, οικονομικά ή και πανάκριβα, μαύρα ή χρωματιστά. Τα choker επικρατούν και φέτος στις τάσεις σε κοσμηματα για το λαιμο.

Το choker είναι μία κορδέλα ή ένα περιδέραιο που φοριέται εφαρμοστά στο λαιμό. Το ξαναείδαμε στις πασαρέλες πριν από ένα χρόνο περίπου, αλλά φέτος θα έχει την τιμητική του. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά, όπως βελούδο, δαντέλα, κορδέλα, δέρμα, κορδόνι ή και μέταλλο. Φοριέται μόνο του ή σε συνδυασμό με κάποιο μενταγιόν ή αλυσίδα.
Η ιστορία του choker είναι πολύ παλιά. Αρχικά, ήταν συνδεδεμένο με την μόδα, αλλά μπορούσε να έχει διαφορετική σημασία ανάλογα με τις περιστάσεις. Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι μπαλαρίνες και οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας φορούσαν συγκεκριμένους τύπους choker. Την ίδια εποχή, μία λεπτή, απλή κόκκινη ή μαύρη κορδέλα στο λαιμό παρέπεμπε σε πορνεία.
Στη διάδοση του choker τον 19ο αιώνα, συνέβαλλε σημαντικά η βασίλισσα Αλεξάνδρα της Δανίας, που το φορούσε για να κρύψει μια μικρή ουλή. Από τότε, η μόδα του επανέρχεται περίπου κάθε 20 χρόνια: 1920, 1940, 1970 και 1990.
Το choker μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνες μας με απλά υλικά, σε διάφορα σχέδια, ακολουθώντας τα βήματα εδώ.  Αλλά υπάρχουν και πανέμορφα έτοιμα, που μπορεί να κοστίζουν από λίγα ευρώ μέχρι …πολλά! Ας δούμε μερικά σχέδια και συνδυασμούς.

κοσμηματα για το λαιμο choker1
Συνδυασμός βελούδινου choker με λεπτή αλυσίδα. Το συγκεκριμένο είναι της εταιρίας Pull&Bear και αποτελεί μέρος πακέτου που μπορείτε να αγοράσετε εδώ.

κοσμηματα για το λαιμο choker2
Πλεκτό choker από μαύρο νήμα. Αν το πλέξιμο είναι το φόρτε σας, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας σε ότι σχέδιο θέλετε.
κοσμηματα για το λαιμο choker3
Το choker στην πιο απλή μορφή του, μία λιτή, μαύρη, βελούδινη κορδέλα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ αλλά και φυσικά να το φτιάξετε μόνες σας.

κοσμηματα για το λαιμο choker4
Μεταλλικό choker που παρουσιάστηκε στη φετινή κολεξιόν του Oscar De La Renta.
kosmimata gia to laimo choker5
Μία σειρά στρας συνοδεύει το λουράκι από δερματίνη που κάνει τριπλό κύκλο γύρω από το λαιμό και καταλήγει σε φιόγκο.
  
LaMode

Ετικέτες ,