Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Μπακαλιάρος τηγανητός

Υλικά

1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα μπύρα
1/2 κουτ. γλυκ. μπέκιν
1 αυγό
   ελαιόλαδο
   λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Κόψτε τον μπακαλίαρο σε μικρά  κομμάτι και βάλτε τον στο νερό απο το προηγούμενο βράδυ. Αλλάξτε 2-3 φορές το νερό. Αφαιρέστε τα κόκκαλα και την πέτσα.
Σε ένα μπολ φτιάξτε τον χυλό, ποσθέτοντας τοη μπύρα, το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.
Σε ένα τηγάνι βάλτε μπόλικο λάδι και μόλις ζεσταθεί, βουτήξτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο χυλό, ένα -ένα και τηγανίστε τα.
Σερβίρετε ζεστός με σκορδαλιά.

Ετικέτες ,