Μανιταρόσουπα βελουτέ με λευκά φασόλια και νηστίσιμο τυρί με μανιτάρια
...από την Ευαγγελία Βλασσοπούλου
Σήμερα
θα σας δείξω πως μπορείτε να έχετε μια κρεμώδη και
πλούσια σε γεύση
μανιταρόσουπα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Αν
αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει αυτό, η απάντηση είναι με όσπρια και
συγκεκριμένα με λευκά φασόλια.Υλικά:
• 400 γρ μανιτάρια (χρησιμοποίησα πορτομπέλο)
• 450 γρ κρεμμύδια
• 100 γρ λεκό κρασί καλής ποιότητας
• 250 γρ λευκά φασόλια βρασμένα
• 1 lt βραστό νερό
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• χυμό λεμονιού
• νηστίσιμο τυρί του τοστ με αποξηραμένα μανιτάρια
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε μέτρια καρέ
2. Βάζουμε μια καταρόλα με χοντρό πάτο να ζεσταθεί καλά. Δεν προσθέτουμε ακόμη ελαιόλαδο. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν καπνοί, τοποθετούμε τα μανιτάρια και τα γυρίζουμε απ' όλες τις πλευρές. Μετά από περίπου 5 λεπτά και αφού έχουν γίνει κάπως έτσι
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ελαιόλαδο και αλάτι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα
4. Αφού έχουν σοταριστεί καλά, σβήνουμε με το κρασί
5. Αφού έχει εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ένα λίτρο βραστό νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά
6. Προσθέτουμε τα λευκά φασόλια και χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ για να γίνει βελουτέ
7.Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κα χυμό λεμονιού. Κόβουμε μια φέτα νηστίσμο τυρί για τοστ με αποξηραμένα μανιτάρια και τοποθετούμε από πάνω
<< Αρχική σελίδα