Κόκκινη καρμπονάρα
Υλικά:
- 1 κουτί μακαρόνια πένες
- 1 κονσέρβα ντομάτας
- 300 γρ. τυρί cheddar
- 300 γρ. μπέικον
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ κουτί γάλα εβαπορέ
- Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια, τα βουτυρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Στην ίδια κατσαρόλα με πολύ λίγο βουτυράκι τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον, το στραγγίζουμε από το λίπος του και το προσθέτουμε στα μακαρόνια.
- Ρίχνουμε την ντομάτα με λίγο νεράκι, αφήνουμε για λίγο να βράσει σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια.
- Τέλος, αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο βάζουμε στα μακαρόνια το τυρί, την κρέμα και το γάλα, τα ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 30 με 45 λεπτά, μέχρι να μην έχει πολλά ζουμιά και είναι έτοιμη η καρμπονάρα.
<< Αρχική σελίδα