Το Πάσχα θέλει το κρασί του: τι να επιλέξετε;
Το Πάσχα πέρα από μεγάλη γιορτή της
Χριστιανοσύνης, είναι η γιορτή που σηματοδοτεί την άνοιξη και τροφοδοτεί
με αισιοδοξία το λαό, με τη κοινωνικότητα που αναπτύσσεται μέσα από τα
διονυσιακά
αυτά τύπου γλέντια. Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία
μιας τέτοιας γιορτής είναι το κρασί. Τι κρασί όμως πρέπει να πιούμε;Αναμφίβολα υπάρχει μια πολλή μεγάλη γκάμα κρασιών που μπορεί να συνοδεύσει το ελληνικό τραπέζι του Πάσχα δίπλα στα αρνιά, κατσίκια, κοκορέτσια, λουκάνικα και όλους τους πλούσιους και λαχταριστούς μεζέδες που προσφέρονται στα ελληνικά σπίτια την μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας ξεκινήσουμε από το βράδυ της Ανάστασης που σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας.
Την Κυριακή του Πάσχα, ο πρωταγωνιστής είναι το κόκκινο κρασί και μια από τις καλύτερες προτάσεις για το αρνί ή το κοκορέτσι που ψήνεται στη σούβλα, είναι η ποικιλία Ξινόμαυρο, η οποία διαθέτει την κατάλληλη ένταση τανινών και οξύτητα για να αντιμετωπίσει το λίπος και τις πρωτεΐνες των λαχταριστών αυτών εδεσμάτων.
Για μπιφτέκια, μπριζόλες και άλλα κρέατα που ψήνονται στη σχάρα για τους ανυπόμονους μέχρι να «βγει» το αρνί, ένα Cabernet Sauvignon –μόνο του ή σε χαρμάνι- δεν θα άφηνε περιθώριο για γκρίνιες.
Φυσικά υπάρχουν μια σειρά από μεζέδες και σαλάτες τα οποία κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι να βγουν οι σούβλες, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με μια μεγάλη ποικιλία λευκών ή ροζέ κρασιών και φυσικά με τσίπουρο.
Και να θυμάστε πάντα ότι ανεξάρτητα με αυτά που λένε οι ειδικοί, ο καθένας φτιάχνει τον καλύτερο συνδυασμό σύμφωνα με το δικό του γούστο.
Πηγή: www.krasiagr.com/Clickatlife
<< Αρχική σελίδα