Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά
Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό αρακά βρασμένο
- 1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
- 12 μικρά καλαμαράκια πλυμένα και καθαρισμένα
- 1 πράσα λεπτοκομμένη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 καρότα μέτρια τριμμένα
- 80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Ζεστ από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το θυμάρι.
- Προσθέτουμε τον αρακά, αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και περνάμε στο μπλέντερ. Έτσι έχουμε μια σάλτσα πράσινη.
- Σε μία κατσαρόλα με λόγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε την πράσα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια ολόκληρα και τα μαγειρεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα καρότα μαζί με τις ελιές και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Αρωματίζουμε μετά με το ζεστ από το λεμόνι και το μαϊντανό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και σερβίρουμε με την πράσινη σάλτσα.
<< Αρχική σελίδα