Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Lip gloss απο Κραγιόν; Μην πετάτε τα παλιά σας κραγιον μετατρέψτε τα σε lip gloss!

Lip gloss απο Κραγιόν
Lip gloss απο Κραγιόν; Μην πετάτε τα παλιά σας κραγιον μετατρέψτε τα σε lip gloss!



Lip gloss απο Κραγιόν


Ξεχάσατε πάλι το αγαπημένο σας κραγιον δίπλα στο καλοριφέρ και έλιωσε? Μην ανησυχείτε, δεν είναι για πέταμα! Μπορείτε να το μετατρέψετε σε ενυδατικό lip gloss χρησιμοποιώντας μόνο 2 ακόμη υλικά.
Η απόχρωση του lip gloss που θα προκύψει θα είναι αρκετά πιο ανοιχτή από το κραγιον.
Θα χρειαστείτε:
  • Λάδι καρύδας
  • Βαζελίνη
  • Το παλιό σας κραγιον
  • Ένα μικρό βαζάκι
  • Ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων
  • Έναν ξύλινο αναδευτήρα
Lip gloss απο Κραγιόν
Πρώτα από όλα, πρέπει να καθαρίσουμε καλά και να αποστειρώσουμε το βαζάκι και το καπάκι που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα σαπουνίζουμε καλά, τα στεγνώνουμε και τα περνάμε με λίγο οινόπνευμα για να αποστειρωθούν.
Σαν βαζάκι για το lip gloss μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα δοχεία, αρκεί να είναι μικρά και να κλείνουν καλά. Ένα βαζάκι από παλιό lip balm ή μία κρέμα ματιών που τελείωσε, ένα μεταλλικό κουτάκι από μέντες, ακόμη και μία θήκη φακών επαφής. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα μπορούμε να συνδυάσουμε δύο διαφορετικές αποχρώσεις lip gloss και να τα έχουμε πάντα στην τσάντα μας.


Βάλτε σε ίσες ποσότητες τη Βαζελίνη και το Λάδι Καρύδας μέσα στο μπολ για φούρνο μικροκυμάτων. Η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το βαζάκι που θέλουμε τελικά να γεμίσουμε. Για παράδειγμα, για ένα παλιό βαζάκι από lip balm που τελείωσε, θα βάλουμε 2 κουταλιές της σούπας από το καθένα.
Ζεστάνετε το μπολ με τα υλικά στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το και ανακατέψτε. Επαναλάβετε μέχρι να λιώσουν και να αναμιχθούν τελείως τα υλικά. Συνήθως 3 φορές από 30 δευτερόλεπτα αρκούν.
Προσθέστε μικρή ποσότητα από το παλιό κραγιον σας. Για το βαζάκι που περιγράψαμε παραπάνω, το 1/5 περίπου ενός κραγιον είναι αρκετό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αν χρειαστεί, μπορείτε να το ξαναβάλετε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει λίγο, ρίξτε το στο βαζάκι και κλείστε με το καπάκι του. Σκουπίστε με λίγο βρεγμένο χαρτί κουζίνας το βαζάκι εξωτερικά. Βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να σταθεροποιηθεί και …έτοιμο!
  
LaMode

Ετικέτες ,