Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Τα «κόλπα» της Apple για να κρατάει μυστικά τα νέα iPhone από την Samsung

τικά τα νέα iPhone από την Samsung

Κάθε επιτυχημένη συνταγή χρειάζεται θυσίες

Η κόντρα Apple και Samsung είναι γνωστή. Έχουν υπάρξει τόσες αληθινές και ψεύτικες ιστορίες, που επιβεβαιώνουν πως η μια εταιρία θα ήθελε κυριολεκτικά να φάει την άλλη.
Η κατασκοπεία μεταξύ εταιριών - κολοσσών μπορεί να μην ανήκει στο παρελθόν. Ή τουλάχιστον μια προσπάθεια για διαρροή ευαίσθητου υλικού μέσω του τύπου. Η Apple κάθε χρόνο καταφέρνει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να αποφύγει τις διαρροές για τα νέα της μοντέλα στα κινητά τηλέφωνα. Όμως για να έχει αυτή την επιτυχημένη συνταγή, που οφείλεται εν μέρει και στην περιέργεια που δημιουργεί, πρέπει να κάνει πολλές θυσίες με πολύ κόπο.
Τα ΜΜΕ κάθε χρόνο προσπαθούν να ανακαλύψουν κάτι και ύστερα να το δημοσιεύσουν. Τα μοντέλα iPhone κατασκευάζονται στην Κίνα και οι χιλιάδες εργάτες γνωρίζουν ήδη πολλά για την κατασκευή τους. Όμως συνήθως κάνουν μια τρύπα στο νερό.
Ο Dejian Zeng, φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, πέρασε 6 εβδομάδες σε ένα εργοστάσιο για iPhone στην Κίνα. Αυτές οι εβδομάδες ήταν αρκετές για να ανακαλύψει τις πρακτικές τις Apple ώστε να αποφύγει τις διαρροές. Και δεν είναι μια και δυο. Είναι πολλές...
    Είναι αδύνατο για τους εργαζομένους να κάνουν φωτογραφίες στον χώρο εργασίας τους ή ακόμα και να μεταφέρουν κάποια εξαρτήματα έξω.
    Επειδή οι εργαζόμενοι ξέρουν πόσο δημοφιλές είναι το iPhone και επειδή η Apple ξέρει ότι υπάρχουν πολλοί... πειρασμοί εκεί έξω, συνήθως όταν ξεκινά να παράγει ένα μοντέλο, πχ το iPhone 6, ταυτόχρονα ξεκινά να συναρμολογεί και το iPhone 7. Οι γραμμές παραγωγής είναι δίπλα δίπλα, αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν μεγάλες κουρτίνες ανάμεσα και παρόλο που οι υπάλληλοι είναι στον ίδιο χώρο, κανείς δεν μπορεί να δει τίποτα.
    Επίσης οι εργαζόμενοι μετακινούνται συνεχώς στο εργοστάσιο και δουλεύουν σε διαφορετικά μέρη και γραμμές συναρμολόγησης .
    Όσο οι εργάτες λείπουν, από το μέρος που δουλεύουν, μια άλλη ομάδα αλλάζει τις γραμμές παραγωγής και εκεί που δούλευαν για το iPhone 6, ξαφνικά δουλεύουν για το iPhone 7.

    Όταν μπαίνουν οι εργάτες στο εργοστάσιο, αλλάζουν τα ρούχα που φορούσαν και τα αντικαθιστούν με φόρμες εργασίας, τα αφήνουν σε ένα ντουλάπι μαζί με τα προσωπικά του αντικείμενα όπως τηλέφωνα, κλειδιά και χρήματα.
    Παράλληλα με την κάρτα εισόδου, υπάρχει και συσκευή αναγνώρισης προσώπου.
    Μετά από αυτό περνούν από ανιχνευτή μετάλλων για να βεβαιωθεί το εργοστάσιο ότι δεν έχουν επάνω τους κάποια συσκευή.
    Το τελευταίο καιρό όμως το επίπεδο ασφαλείας έχει αυξηθεί και πλέον στα εργοστάσια παραγωγής υπάρχουν δύο ανιχνευτές μετάλλων.
    Μέσα στα εργοστάσια, κανένα είδος μετάλλου δεν επιτρέπεται.
    Κινητά τηλέφωνα μπορούν να έχουν μόνο οι διευθυντές, αλλά ακόμα και αυτοί δεν μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες.
    Σε κάθε γραμμή συναρμολόγησης υπάρχουν κάμερες.
    Όταν κάποιος εργαζόμενος «πιαστεί» να προσπαθεί να «βγάλει» ένα νέο iPhone από το εργοστάσια παραδίδεται στην αστυνομία.
    Τέλος, γίνονται συνεχείς έφοδοι από ανθρώπους της Apple, ειδικά όταν ξεκινά να φτιάχνεται ένα νέο μοντέλο. Την περίοδο του iPhone 7, άνθρωποι της Apple επισκεπτόντουσαν τον χώρο του εργοστασίου σχεδόν κάθε μέρα.

Πηγή: E-Radio/Fe-mail.gr

Ετικέτες ,