Το «μαγικό» σέσκουλο στη διατροφή μας
Έχει μια σχετικά γλυκιά γεύση, ταιριάζει στη
σαλάτα, στο ρύζι, σε πίτες και δίνει χρώμα στα πιάτα μας και οφέλη στην
υγεία μας. Κυρίες και κύριοι, το σέσκουλο!
Ίσως να μην είναι από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα σέσκουλα είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά, με μεγάλη διατροφική αξία.
Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, παρέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο ψευδάργυρο στον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Όπως είναι ξεκάθαρα, με τέτοια θρεπτικά στοιχεία, το σέσκουλα είναι πηγή υγείας στο πιάτο. Δείτε τι μας προσφέρει η κατανάλωσή του.
-Οι φυτικές του ίνες, οι οποίες φτάνουν το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης στα 100 γραμμάρια, βελτιώνουν την υγεία του εντέρου, βοηθούν και σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας και συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερίνης.
-Έχει αντικαρκινική δράση, χάρη στα αντιοξειδωτικά του που προλαμβάνουν το οξειδωτικό στρες και προστατεύουν από χρόνια προβλήματα υγείας.
-Παρέχει ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ στον οργανισμό, στοιχεία που κάνουν καλό στην υγεία των οστών.
-Κάνει καλό στην πέψη
-Έχει αντιφλεγμονώδη δράση
Αξιοποιήστε τα στις σαλάτες σας, σε πίτες, μαγειρέψτε τα κοκκινιστά ή κάντε ντολμάδες με αυτά, βάλτε τα στις σούπες και τους ζωμούς σας και συνδυάστε τα με ρύζι, όπως στο σπανακόρυζο. Αν έχετε πρόβλημα στα νεφρά, φροντίστε να καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες, λόγω του οξαλικού του οξέος.
<< Αρχική σελίδα