Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Σολομός με νουντλς

Υλικά:

2 φιλέτα σολομού
4-5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
1 μικρή καυτερή πιπεριά (τσίλι)
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κομμάτι τζίντζερ, ψιλοκομμένο
200 γραμ. νούντλς αυγών
1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
Επιπλέον χυμό λάιμ

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε λίγο σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το τσίλι.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, και ρίχνουμε και τη σάλτσα σόγιας.
Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 1-2 λεπτά, ώσπου να μειωθεί ο όγκος της.
Μαγειρεύουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, και τα στραγγίζουμε, χωρίς να τα περάσουμε από κρύο νερό.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα δύο κομμάτια του σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας.
Σε ένα ωραίο πιάτο σερβίρουμε τον ζεστό σολωμό με τα νούντλς, αφού τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Συνοδεύστε το φαγητό σας με ένα καλό κρασί. Καλή Όρεξη!

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ


Ετικέτες ,