Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Γρανίτα φράουλα ☆

του Γρηγόρη Γαστεράτου
Προετοιμασία: 10΄,

Αναμονή: 10 ώρες και 30΄,
Κόστος γλυκού: 2,60 €

Υλικά (για 4 μερίδες):
500 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
200 ml νερό
φυλλαράκια μέντας ή ξύσμα λεμονιού
(με διαφορετικά το καθένα αποτελέσματα),για το γαρνίρισμα

Διαδικασία:
Απλώνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες σε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη, στρωμένο με λαδόκολλα.
Προσέχουμε να μην είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη, για να μπορέσουμε μετά να τις ξεχωρίσουμε εύκολα.
Αν δεν χωρούν όλες μαζί σε ένα ταψί,τις απλώνουμε σε περισότερα.
Τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός), αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Χτυπάμε στο μπλέντερ,σε δόσεις, τις παγωμένες φράουλες μαζί με το σιρόπι.
Το αποτέλεσμα θα έχει την υφή γρανίτας.
Μοιράζουμε τη γρανίτα σε 4 ποτήρια και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας ή ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε αμέσως.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ


Ετικέτες ,