Ψάρι πλακί
Υλικά
1/2 κιλό φιλέτο άσπρου ψαριού
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
1/2 λεμόνι -χυμός
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Σε τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά.
Σε ταψί αραδιάζουμε τα φιλέτα του ψαριού, αφού το αλατοπιπερώσουμε,
Ρίχνουμε τον μαιντανό , τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με την σάλτσα απο το τηγάνι.
Περιχύνουμε και το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
1/2 κιλό φιλέτο άσπρου ψαριού
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
1/2 λεμόνι -χυμός
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Σε τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά.
Σε ταψί αραδιάζουμε τα φιλέτα του ψαριού, αφού το αλατοπιπερώσουμε,
Ρίχνουμε τον μαιντανό , τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με την σάλτσα απο το τηγάνι.
Περιχύνουμε και το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
<< Αρχική σελίδα