Mini Burgers από Κοτόπουλο με Σαλάτα Καλαμπόκι
Για παιδιά, Εύκολα κ Γρήγορα, Καλαμπόκι, Κοτόπουλο, Παιδικό Πάρτυ,
Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη συνταγή για μπιφτεκάκια από κοτόπουλο για τα μικρά σας, παρέα με μια απλή σαλάτα από καλαμπόκι και λαχανικά.
Έφτιαξα μικρά ψωμάκια ολικής άλεσης για burgers, τα συνέδεσα όλα μαζί και το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα πιτσιρίκια. Δοκιμάστε κ εσείς!
Υλικά (4 άτομα)
Για τα μπιφτέκια
500 γρ κιμά κοτόπουλο
1/2 κρεμμύδι στο μπλέντερ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/3 κούπας μαιντανό στο μπλέντερ
1 καρότο τριμμένο
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
Αλάτι Πιπέρι
Τα ψωμάκια θα τα βρείτε εδώ σε αυτή την περίπτωση όμως τα έκανα με περισσότερο αλεύρι ολικής και λιγότερο λευκό. αναλογία περίπου 2 μέρη ολικής και 1 λευκό.
Για την σαλάτα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας πλυμένο κάτω απο κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε ελαφρώς τον κιμά.
Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μπάλες κιμά τις οποίες τις πατάμε ελαφρώς να πλατύνουν λίγο.
Αφηνουμε τα burgers σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας για 30 - 35 λεπτά.
Σε ενα κατσαρολάκια σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, την ντομάτα το ξύδι και την ζάχαρη. αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφού διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε την εστία.
Σερβίρουμε τα ψωμάκια με την σαλάτα και τα μπιφτεκάκια.
Οι ενήλικοι βάλτε και λίγο καυτερό στην σαλάτα καλαμπόκι και απολαύστε!!
captain cook/Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη συνταγή για μπιφτεκάκια από κοτόπουλο για τα μικρά σας, παρέα με μια απλή σαλάτα από καλαμπόκι και λαχανικά.
Έφτιαξα μικρά ψωμάκια ολικής άλεσης για burgers, τα συνέδεσα όλα μαζί και το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα πιτσιρίκια. Δοκιμάστε κ εσείς!
Υλικά (4 άτομα)
Για τα μπιφτέκια
500 γρ κιμά κοτόπουλο
1/2 κρεμμύδι στο μπλέντερ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/3 κούπας μαιντανό στο μπλέντερ
1 καρότο τριμμένο
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
Αλάτι Πιπέρι
Τα ψωμάκια θα τα βρείτε εδώ σε αυτή την περίπτωση όμως τα έκανα με περισσότερο αλεύρι ολικής και λιγότερο λευκό. αναλογία περίπου 2 μέρη ολικής και 1 λευκό.
Για την σαλάτα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας πλυμένο κάτω απο κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε ελαφρώς τον κιμά.
Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μπάλες κιμά τις οποίες τις πατάμε ελαφρώς να πλατύνουν λίγο.
Αφηνουμε τα burgers σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας για 30 - 35 λεπτά.
Σε ενα κατσαρολάκια σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, την ντομάτα το ξύδι και την ζάχαρη. αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφού διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε την εστία.
Σερβίρουμε τα ψωμάκια με την σαλάτα και τα μπιφτεκάκια.
Οι ενήλικοι βάλτε και λίγο καυτερό στην σαλάτα καλαμπόκι και απολαύστε!!
captain cook/Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
<< Αρχική σελίδα