Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Κεφτέδες με φακές και πλιγούρι

ΚΕΦΤΕΔΕΣ

sidagi.gr

Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, τον ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε

και βράζετε. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζετε για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και το πλιγούρι.
Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθετε στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με ντιπ γιαουρτιού και φρέσκο ψωμί.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
 

Newsbeast

Ετικέτες ,