Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε τα πολυτελή εξοχικά σπίτια Ελλήνων διάσημων


Αντλήστε ιδέες διακόσμηση από τα πολυτελή εξοχικά Ελλήνων διάσημων.

Βρήκαμε μερικά σπίτια διάσημων με πέτρα ή ξύλο, πανέμορφα λουλούδια, και θέα στο απέραντο γαλάζιο. Πραγματικά, τα συγκεκριμένα εξοχικά διαθέτουν πολυτέλειες και ανέσεις που ούτε καν μπορείς να σκεφτείς.
Δείτε τις ωραιότερες θερινές κατοικίες Ελλήνων διάσημων, από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό και την Καραϊβική.

1. Παύλος και Μαρί Σανταλ

Το εντυπωσιακό εξοχικό του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ είναι αποικιακού στυλ. Περιστοιχίζεται από έντονη βλάστηση και τη χαρακτηριστική άσπρη άμμο για την οποία είναι διάσημες οι Μπαχάμες. Ήταν το δώρο του επιχειρηματία Ρόμπερτ Μίλερ στην κόρη και τον γαμπρό του, προκειμένου να το χαίρονται μαζί με τα πέντε παιδιά τους.


2. Κωστής και Νέλλη Βαρώτσου

Τα σχέδια της οικίας φέρουν την υπογραφή της συζύγου του γλύπτη, αρχιτέκτονος Νέλλης Βαρώτσου. Πρόκειται για ένα μοντέρνο οίκημα, που έχει σχεδιάσει ο ίδιος.


3. Κωστής και Μάρα Μεϊμαρίδη

Το 1987 υπό τις αρχιτεκτονικές συμβουλές της Σέβας Καρακώστα, έφτιαξαν ένα νεοκλασικό σπίτι. Ο κήπος σαράντα στρεμμάτων με φοίνικες, ελιές, ευκαλύπτους και βουκαμβίλιες, η φάρμα με τα άλογα, τις τους φασιανούς, τις πάπιες και τα ορτύκια είναι μερικά από αυτά που διαθέτει το σπίτι.





Όταν το 1978 ο Κωστής (πολιτικός μηχανικός) και η Μάρα Μεϊμαρίδη (επιχειρηματίας) αγόρασαν τα πρώτα στρέμματα στο Κορωπί, πολλοί σχολίασαν την κίνηση ως άσκοπη επένδυση.

4. Σμαράγδα Καρύδη

Η εξοχική κατοικία της Σμαράγδας Καρύδη στην Αίγινα, και έχει όλα τα συστατικά για να περάσει κανείς το καλοκαίρι του ήσυχα και ήρεμα: Μεγάλη αυλή, πέργκολα και ανακατεμένες μυρωδιές από νυχτολούλουδο και γιασεμί.





Γείτονες της γνωστής ηθοποιού είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

5. Μιμή Ντενίση

Βρίσκεται μεταξύ Θεολόγου και Μαλεσίνας και έχει θέα το απέραντο γαλάζιο. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν πέργκολες, με φόντο την θάλασσα και την πισίνα. Ενώ η εσωτερική διακόσμηση παραπέμπει σε εξοχικό σπίτι Τοσκάνης. Αξιοσημείωτο είναι πως ο κήπος είναι μοιρασμένος νοητά ανά κατηγορία φυτών, κατά τα πρότυπα της αγγλικής εξοχής.


 RECONSblog

Ετικέτες ,