Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πρωτοφανές σκάνδαλο: Πυρήνας κομμουνιστών στην διάσημη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, West Point – «Ο Κομμουνισμός θα κερδίσει»

Πρωτοφανές σκάνδαλο με πολλές προεκτάσεις αποκαλύφθηκε στο Πεντάγωνο. Αμερικανός
απόφοιτος (άλλες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για πολλούς και ότι απλά ένα περιστατικό
ήρθε στο φως της δημοσιότητας) της διάσημης Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point είχε «κομμουνιστικά μηνύματα» κάτω από τη στολή του ενώ φορούσε και ένα κόκκινο μπλουζάκι με τον Τσε Γκεβάρα! Συγκεκριμένα ένα χειρόγραφο μήνυμα κάτω από το καπέλο του ανέφερε: «Ο Κομμουνισμός θα κερδίσει».
Συγκεκριμένα φωτογραφίες του Υπολοχαγού πλέον  Spenser Rapone  δημοσιεύτηκαν στο Twitter παρουσιάζοντας τον ίδιο κατά την τελετή αποφοίτησης του από την γνωστή σε όλους Στρατιωτική Ακαδημία του West Point στις ΗΠΑ,  με φιλοκουμμουνιστικά συνθήματα προκαλώντας τους αξιωματούχους του Στρατού να διερευνήσουν το θέμα.
«Ο Στρατός έχει αυστηρούς κανόνες σχετικά με την συμπεριφορά , την  φθορά και την εμφάνιση των στρατιωτικών στολών», αναφέρει το δημοσίευμα.



Αμερικανοί αξιωματούχοι διερευνούν μια πρόσφατη περίπτωση ενός απόφοιτου του West Point που δημοσίευσε φωτογραφίες με τον εαυτό του κατά την αποφοίτησή του με «κομμουνιστικά μηνύματα» κάτω από τη στολή του, μεταξύ των οποίων φορούσε και ένα κόκκινο T-shirt  με τον Τσε Γκεβάρα.
Η 10ο ορεινή Μεραρχία  πεζικού στην οποία ανήκει τώρα ο αξιωματικός ανακοίνωσε ότι γνωρίζει για τις  ενέργειες του Υπολοχαγού Spenser Rapone και «εξετάζει εξονυχιστικά  το θέμα».
Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Twitter αυτή την εβδομάδα από τον Rapone τον δείχνει κατά την  αποφοίτηση από την  Στρατιωτική Ακαδημία τον Μάιο 2017 με ένα χειρόγραφο μήνυμα κάτω από το καπέλο του  «Ο Κομμουνισμός θα κερδίσει».
Μια άλλη φωτογραφία στο  Twitter δείχνει τον Rapone κρατώντας ανοιχτό το χιτώνα της στολής του για να αποκαλύψει ένα μπλουζάκι του Τσε Γκεβάρα , ενώ στέκεται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης.
Οι αξιωματούχοι του West Point εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας  ότι οι ενέργειες του Rapone «δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου τις αξίες της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ ή του Στρατού των ΗΠΑ».
Ο Υπολοχαγός Rapone υπηρετεί  στην 10η Ορεινή Μεραρχία ως αξιωματικός πεζικού μετά την αποφοίτησή του από το West Point στις 27 Μαΐου 2017.
Η συνταγματάρχης  Tonya Stokes δήλωσε την Τετάρτη ότι ο ίδιος κρατείται για την ασφάλεια αυτού και  της οικογένειάς του.
Ενώ οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν την ελευθερία του λόγου για τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες τους, το Πεντάγωνο δίνει οδηγίες για τις πολιτικές δηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα σε όλους όσους φορούν  στολή.

Πρόκειται σαφώς για μια πρωτοφανή στο ιστορικά της Σχολής περίπτωση που αποκαλύπτεται, και  η οποία όπως και να το κάνουμε έχει «θορυβήσει» την ηγεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σχετικά με την πολιτική «συμπεριφορά» των νέων αξιωματικών.
Επισημαίνουμε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι πάρα πολύ αυστηρός σε τέτοιου τύπου ζητήματα και εξωθεί σε παραίτηση ή αποτάσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις που δεν εντάσσονται,  στο πεδίο «χαλάρωσης» λόγω κάποιας τελετής ή αστεϊσμού μεταξύ νεαρών στρατιωτικών κατά τις ίδιες περιπτώσεις.    
Νεανικές τρέλες ή κάτι άλλο; Αυτό θα το δούμε στην πορεία διότι πολλά και πολλοί αλλάζουν καθόσον μεγαλώνουν και αλλάζουν ιδέες και συμπεριφορές στην νεολαία όλου του κόσμου.


Ετικέτες ,