Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Χοιρινή τηγανιά με πατάτες


Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • κρασάκι κόκκινο
Εκτέλεση:
  1. Ξεπλένουμε καλά το κρέας μας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού. Μη βάλετε πολύ λάδι γιατί βγάζει και το κρέας.
  3. Προσθέτουμε τη ρίγανη και αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει το χοιρινό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι μας, το σκόρδο και την κόκκινη πιπερία μας και μισό χυμό λεμονιού.
  4. Λίγο πριν το τελείωμα προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση. Προσθέτουμε ακόμα λίγη ρίγανη και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο περίπου στους 180. Καθαρίζουμε και κόβουμε μερικές πατάτες. Λαδώνουμε ένα ταψί/πυρέξ κλπ, βάζουμε τις πατάτες αφού τις αλατοπιπερώσουμε, λίγο ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού. Τ’ αφήνουμε στο φούρνο για καμιά ώρα, μετακινώντας μια-δυο φορές τις πατάτες μη τυχόν κολλήσουν.
 BeU.com.cy

Ετικέτες ,