Χοιρινή τηγανιά με πατάτες
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- χυμός 2 λεμονιών
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
- κρασάκι κόκκινο
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε καλά το κρέας μας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού. Μη βάλετε πολύ λάδι γιατί βγάζει και το κρέας.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει το χοιρινό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι μας, το σκόρδο και την κόκκινη πιπερία μας και μισό χυμό λεμονιού.
- Λίγο πριν το τελείωμα προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση. Προσθέτουμε ακόμα λίγη ρίγανη και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο περίπου στους 180. Καθαρίζουμε και κόβουμε μερικές πατάτες. Λαδώνουμε ένα ταψί/πυρέξ κλπ, βάζουμε τις πατάτες αφού τις αλατοπιπερώσουμε, λίγο ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού. Τ’ αφήνουμε στο φούρνο για καμιά ώρα, μετακινώντας μια-δυο φορές τις πατάτες μη τυχόν κολλήσουν.
<< Αρχική σελίδα