Στους 19 οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπνιξαν τη δυτική Αττική
Τραγωδία χωρίς τέλος
Σε 19 ανθρώπους στοίχισαν τη ζωή τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη δυτική Αττική. Τρεις σοροίεντοπίστηκαν σήμερα από άνδρες της ΕΜΑΚ και του Λιμενικού ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό.
Πιο αναλυτικά, δύο νεκροί άνδρες εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμενικού στον κόλπο της Ελευσίνας. Πρόκειται για έναν 59χρονο και έναν 29χρονο, που αγνοούνταν από περιοχές της Δυτικής Αττικής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.
Οι δύο άτυχοι άνδρες που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο για νεκροψία νεκροτομή αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους.
Λίγη ώρα νωρίτερα σήμερα, ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας όπου μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες επιχειρούν για να ανασύρουν τη σορό.
Όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι προσπάθειες για την ανάσυρση του νεκρού άνδρα γίνονται με μεγάλη προσοχή αυτή την ώρα, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο έχει σημειωθεί διαρροή προπανίου.
Νέα δύσκολη νύχτα μέσα στα λασπόνερα
Μία ακόμη δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής με τις «πληγές» της θεομηνίας της περασμένης Τετάρτης να είναι ακόμα ανοικτές. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες συνεχίστηκαν για τρίτη νύχτα και η ζωή στη Μάνδρα να εξελίσσεται σε εφιαλτική. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και να κάνει την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη.Ανθρώπινες ψυχές χάθηκαν και περιουσίες καταστράφηκαν, ενώ στο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και ο φόβος για το πλιάτσικο σε επιχειρήσεις και κατοικίες που σάρωσε οι κακοκαιρία. Πολίτες ανέφεραν πως έχουν δει περίεργες κινήσεις έξω από τα σπίτια τους, ενώ έχουν υπάρξει καταγγελίες για ληστείες.
Οι κάτοικοι είναι επίσης αντιμέτωποι με την έλλειψη νερού και τις κατά διαστήματα διακοπές ρεύματος.
Οι έρευνες για τους αγνοούμενους στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας ξεκίνησαν ξανά με το πρώτο φως της μέρας.
Ένα από τα πολλά τραγικά πρόσωπα είναι και ένας 38χρονος οδηγός φορτηγών ο οποίος αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Μάνδρας. Ο αγνοούμενος εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα - Αταλάντη για λογαριασμό εταιρίας. «Ήταν λίγο πριν τις 7:00' το πρωί και κοιμόμουν όταν με πήρε ο Γιάννης στο τηλέφωνο...», είπε στο ο άνθρωπος που άκουσε για τελευταία φορά τον 38χρονο οδηγό στο τηλέφωνο. «"Έχουμε πρόβλημα. Είμαι στη Μάνδρα και έχω σταματήσει στην άκρη αριστερά στις καντίνες. Αυτοκίνητα πέφτουν πάνω μου. Κατεβάζει πολύ νερό", μου είπε» , συνέχισε.
Σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία, 19 άνθρωποι πλήρωσαν το υψηλότερο τίμημα, την ίδια τη ζωή τους.
Αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών , εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 188 αυτοψίες συνολικά, εκ των οποίων 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια. Τα 186 από τα κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε.
Συνολικά 80 αυτοψίες διενεργήθησαν στον δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια, και διαπιστώθηκε πως τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.
Σε αυξημένη εγρήγορση το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη Δυτική Αττική
Σε αυξημένη εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσικής καταστροφής στην Δυτική Αττική, παραμένει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).Σήμερα πραγματοποιήθηκε επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με θέμα «απειλές για τη δημόσια υγεία από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική», στην οποία συμμετείχαν, ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, η Διοίκηση του νοσοκομείου, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Θριασίου.
Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη «για συνεχή επιτήρηση και αυξημένη εγρήγορση για τυχόν εμφάνιση λοιμώξεων και συγκεκριμένων νοσημάτων σημαντικών για τη δημόσια υγεία, που μπορεί να σχετίζονται με την παρούσα φυσική καταστροφή. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν αναφορές λοιμωδών νοσημάτων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία».
<< Αρχική σελίδα