Κοτόπουλο ινδικό μπιριάνι και basmati
- 1 φάκελος ρύζι Uncle Ben’s Basmati Express ή ένα φλ. Uncle Ben’s Basmati
- 350γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 φλ. άπαχο γιαούρτι
- 4 κλωναράκια κόλιανδρο, τα φύλλα ψιλοκομμένα & επιπλέον για γαρνίρισμα
- 1/4 φλ. σκόνη κάρυ
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3/4 φλ. ζωμός κότας
- Βάζετε σε μια πλαστική σακούλα το κάρυ, προσθέτετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και την πιπεριά, κλείνετε το στόμιο της και την κουνάτε καλά για να πάει το κάρυ παντού.
- Ζεσταίντε το λάδι σε μια πλατύστομη, άβαθη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, αδειάζετε το μίγμα και το σοτάρετε ανακατεύοντας το συχνά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί σχεδόν το κοτόπουλο.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ζωμό και το ρύζι Uncle Ben’s Basmati και το αφήνετε στη φωτιά μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος ο ζωμός, για 3 περίπου λεπτά.
- Ρίχνετε μέσα το γιαούρτι και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο μπιριάνι γαρνιρισμένο με κόλιανδρο.
<< Αρχική σελίδα