Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Κοτόπουλο ινδικό μπιριάνι και basmati

  • 1 φάκελος ρύζι Uncle Ben’s Basmati Express ή ένα φλ. Uncle Ben’s Basmati
  • 350γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλ. άπαχο γιαούρτι
  • 4 κλωναράκια κόλιανδρο, τα φύλλα ψιλοκομμένα & επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1/4 φλ. σκόνη κάρυ
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. ζωμός κότας
Εκτέλεση:
  1. Βάζετε σε μια πλαστική σακούλα το κάρυ, προσθέτετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και την πιπεριά, κλείνετε το στόμιο της και την κουνάτε καλά για να πάει το κάρυ παντού.
  2. Ζεσταίντε το λάδι σε μια πλατύστομη, άβαθη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, αδειάζετε το μίγμα και το σοτάρετε ανακατεύοντας το συχνά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί σχεδόν το κοτόπουλο.
  3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ζωμό και το ρύζι Uncle Ben’s Basmati και το αφήνετε στη φωτιά μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος ο ζωμός, για 3 περίπου λεπτά.
  4. Ρίχνετε μέσα το γιαούρτι και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Σερβίρετε το κοτόπουλο μπιριάνι γαρνιρισμένο με κόλιανδρο.
 BeU.com.cy

Ετικέτες ,