Ελιόψωμο
Πολύ νόστιμο για όλες τις ώρες!
ΥΛΙΚΑ
5 κιλά αλεύρι
150 gr μαγιά
75 gr αλάτι
30 gr ζάχαρη
2 κουταλάκια σούπας ρίγανη
5 κούπες λάδι
10 κούπες ελιές καλαμών σε ροδέλες
2,800 κιλά – περίπου – νερό
5 κιλά αλεύρι
150 gr μαγιά
75 gr αλάτι
30 gr ζάχαρη
2 κουταλάκια σούπας ρίγανη
5 κούπες λάδι
10 κούπες ελιές καλαμών σε ροδέλες
2,800 κιλά – περίπου – νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη με τα υλικά μας προσέχοντας να γίνει σχετικά μαλακή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς. Αφού ζυμώσουμε έτσι ώστε οι ελιές να εισχωρήσουν καλά στη ζύμη, χωρίζουμε την τελευταία σε κομμάτια και πλάθουμε τα ψωμάκια. Αφού τα αφήσουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα για ένα τέταρτο της ώρας περίπου, τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 210 – 220 βαθμούς. Τα ψωμάκια μας θα είναι έτοιμα στα 25 με 30 λεπτά της ώρας.
Φτιάχνουμε τη ζύμη με τα υλικά μας προσέχοντας να γίνει σχετικά μαλακή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς. Αφού ζυμώσουμε έτσι ώστε οι ελιές να εισχωρήσουν καλά στη ζύμη, χωρίζουμε την τελευταία σε κομμάτια και πλάθουμε τα ψωμάκια. Αφού τα αφήσουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα για ένα τέταρτο της ώρας περίπου, τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 210 – 220 βαθμούς. Τα ψωμάκια μας θα είναι έτοιμα στα 25 με 30 λεπτά της ώρας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
011theodoros.blogspot.gr/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα