Ζύμη για κρέπες
Αυτή η συνταγή φτιάχνει περίπου 10 κρέπες.
Φτιάξτε όσες θέλετε και μπορείτε να τις καταψύξετε και να τις χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε.
Αφήστε τες να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά:
3 αβγά,
1 1/2 κούπα γάλα,
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο,
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
Οδηγίες:
1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα,το βούτυρο, το αλάτι και σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι.Χτυπήστε καλά να γίνει χυλός.
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, μόλις κάψει, με μια χαρτοπετσέτα αλείψτε με λίγο βούτυρο και ρίχνετε μία μεγάλη κουταλιά, όταν ψηθεί από τη μία γυρίστε από την άλλη.
Γεμίστε με ότι θέλετε.
Φτιάξτε όσες θέλετε και μπορείτε να τις καταψύξετε και να τις χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε.
Αφήστε τες να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά:
3 αβγά,
1 1/2 κούπα γάλα,
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο,
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
Οδηγίες:
1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα,το βούτυρο, το αλάτι και σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι.Χτυπήστε καλά να γίνει χυλός.
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, μόλις κάψει, με μια χαρτοπετσέτα αλείψτε με λίγο βούτυρο και ρίχνετε μία μεγάλη κουταλιά, όταν ψηθεί από τη μία γυρίστε από την άλλη.
Γεμίστε με ότι θέλετε.
<< Αρχική σελίδα