Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Χειμωνιάτικη ανανέωση στο καθιστικό

Καλές μου φίλες, όλο και πιο έντονος αρχίζει να γίνεται ο ερχομός του χειμώνα με την θερμοκρασία να κατεβαίνει, οι βροχές να μας επισκέπτονται συχνά και η όρεξη
να μείνουμε στο σπίτι διαρκώς να μεγαλώνει.
Βασικός χώρος τόσο για μας και την οικογένειά μας, όσο και για τους φίλους που θα έρθουν για να περάσουμε παρέα τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες, είναι το καθιστικό.
Ας δούμε λοιπόν, τι μπορούμε να διορθώσουμε για να το κάνουμε ακόμα πιο φιλόξενο και ζεστό.
Το να νιώθεις άνετα, είναι η βασική προϋπόθεση που απαιτείται για ένα καθιστικό. Αυτό θα το πετύχετε κατά ένα μεγάλο μέρος, με το να τοποθετήσετε έτσι τα έπιπλα, ώστε να υπάρχει «αέρας» στο χώρο και να μπορείτε να κινήστε άνετα.
Ορίστε ένα κεντρικό σημείο αναφοράς, γι’ αυτό το χώρο. Εάν είναι το τζάκι, απέναντί του τοποθετήστε τις καρέκλες και τον καναπέ και κοντά ένα τραπέζι που επάνω του θα βάλετε μια όμορφη καθιστή λάμπα, έτσι ώστε, όταν κουρασμένη θα κάθεστε, με μια απλή κίνηση θ’ ανάβεται το φως και θα απολαμβάνετε το βιβλίο σας.
Στο καθιστικό θα πρέπει να υπάρχουν μόνο τα έπιπλα που σας είναι απαραίτητα για να σας προσφέρουν άνεση: άνετοι καναπέδες και άνετες πολυθρόνες ή καρέκλες, ένα γραφείο, διάφορα μικρά τραπεζάκια, καθώς επίσης και ένα μεγάλο τραπέζι όπου θα τοποθετήσετε βιβλία, περιοδικά, σταχτοδοχεία και λουλούδια.
Ο φωτισμός είναι άλλος ένας βασικός παράγοντας για την άνεση και την ευχάριστη αίσθηση που θα πρέπει να προσφέρει το καθιστικό σας.
Μην χρησιμοποιείτε έντονα φώτα που κουράζουν τα μάτια και αποφύγετε τον φωτισμό από το ταβάνι. Τοποθετήστε τα φωτιστικά σώματα έτσι ώστε να μην είναι απέναντι στα μάτια σας, όταν θα κάθεστε μόνη για χαλάρωση ή μαζί με τους φίλους για κουβεντούλα.
Ο κρυφός φωτισμός, είναι πάντα μια καλή λύση, όπως επίσης και ο φωτισμός με χαμηλές λάμπες πάνω σε χαμηλά τραπεζάκια ή ο επιδαπέδιος φωτισμός.
Εάν σας αρέσουν τα oriental, καλά χειροποίητα χαλιά, επιλέξτε κάποιο με μικρά σχέδια και όχι έντονα χρώματα, εάν είναι μεγάλου μεγέθους και καλύπτει όλο το χώρο.
Όμορφο αποτέλεσμα επίσης μπορείτε να έχετε, εάν επιλέξετε να συνδυάσετε μικρότερα χειροποίητα ή ημιχειροποίητα “hand tufted” χαλιά, με κάποια δερμάτινα χαλιά. Τονίζετε έτσι υπέροχα κάποιες γωνιές του χώρου όπως μπροστά στο τζάκι ή κάτω από το γραφείο.
Για το τέλος αφήσαμε το πιο δύσκολο!
Η επιλογή του χρώματος για τους τοίχους, το χρώμα και τα σχέδια για τις κουρτίνες και τα καλύμματα, είναι δουλειά στην οποία θα συμφωνήσει η πλειοψηφία της οικογένειας. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα στους τοίχους, εκτός αν θέλετε να τονίσετε κάποιες μικρές επιφάνειες. Στα υφάσματα έχετε υπόψη σας, ότι τα έντονα χρώματα και τα μεγάλα σχέδια, γρήγορα κουράζουν το μάτι και σύντομα θα έχετε την ανάγκη για μια νέα αλλαγή.

Fe-mail.gr


Ετικέτες ,