Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τη μεγάλη φωτιά στο Μπρονξ

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τη μεγάλη φωτιά στο Μπρονξ

Ένα μικρό παιδάκι ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους – Δεκάδες οι τραυματίες

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης την Πέμπτη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί κι άλλο.
Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχει και ένα μικρό παιδάκι, ηλικίας περίπου ενός έτους.
Λίγη ώρα αφού δημοσιογράφος τοπικού τηλεοπτικού δικτύου μετέδωσε πως ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο δήλωσε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς, ο εκπρόσωπός του αντέδρασε μέσω Twitter: «Θα υπάρξουν κι άλλοι. Φρικτό», έγραψε ο Έρικ Φίλιπς και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο δήμαρχος βρίσκονταν καθ' οδόν προς τον τόπο της τραγωδίας.
Δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα περισσότερα στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς. Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WABC, που ανήκει στο δίκτυο του ABC, μετέδωσε πως η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα) στον τρίτο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας.
Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανέφερε μέσω Twitter ότι της αναφέρθηκαν 15 σοβαροί τραυματισμοί πολιτών και ότι πάνω από 160 στελέχη της αναπτύχθηκαν στο σημείο. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τίφανι Φίλιπς, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά ο αριθμός τους δεν ήταν ακόμη γνωστός.
Μια φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία εικονίζει δύο οχήματά της με τις σκάλες τους ανοιγμένες προς τους ψηλότερους ορόφους ενός τούβλινου κτιρίου υπό το φως προβολέων.

Newsbeast

Ετικέτες ,