Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Με αυτό τον τρόπο θα πλένετε τα πιάτα σας με λιγότερο νερό


Tips την κουζίνα: Οικονομικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι για να πλένετε τα πιάτα με λιγότερο νερό.

Σίγουρα το πλύσιμο πιάτων, ειδικά αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων, είναι μια χρονοβόρα και «βαρετή» διαδικασία για όλους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά «Tips για την κουζίνα» που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε αρκετό νερό στο πλύσιμο. Γι’αυτό σας τα παρουσιάζουμε για να αντλήστε έμπνευση. Οικονομικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι προκειμένου να πλένετε τα πιάτα με λιγότερο νερό.

Οδηγίες και tips!

  • Τρίψτε καλά: Αντί να χύνετε τόνους νερό προκειμένου να διώχνετε τα αποφάγια από τα πιάτα, τρίψτε τα όσο είναι ακόμα στεγνά. Με μια χαρτοπετσέτα πετάξτε όλα τα αποφάγια στα σκουπίδια προτού πλύνετε τα πιάτα σας. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε νερό. Επιπλέον, σε αυτό το σημείο υπάρχει και άλλο ένα πολύ σημαντικό tip. Αφού καθαρίσετε τα πιάτα σας καλά φροντίστε να τα ξεπλύνετε πρόχειρα με ελάχιστο νερό για να βγαίνουν πιο εύκολα οι λεκέδες όταν τα πλένετε.
  • Έχετε τα πιάτα σας κοντά: Όταν ξεκινάτε να πλένετε τα πιάτα φροντίστε να τα έχετε όλα πολύ κοντά σας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να πηγαινοέρχεστε συνεχώς προκειμένου να τα φτάνετε.
  • Γεμίστε το νεροχύτη: Αφού σιγουρευτείτε ότι ο νεροχύτης είναι καθαρός (μπορείτε να ρίξετε λίγο ξίδι για να απολυμανθεί) γεμίστε τον με ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Μην ξεχάσετε να τον σφραγίστε έτσι ώστε να μείνει το νερό μέσα σε αυτόν. Στη συνέχεια πλύντε τα πιάτα με το νερό που έχετε ρίξει στο νεροχύτη. Έτσι, δε θα χρειάζεται να τρέχει η βρύση όλη την ώρα. Ωστόσο, αν το νερό αρχίσει να βρομίζει αφήστε το μισό να φύγει και προσθέστε φρέσκο, ζεστό νερό.
  • Μην χρησιμοποιείτε πολύ σαπούνι: Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν 10 φορές περισσότερο σαπούνι για τα πιάτα από όσο θα έπρεπε. Αν το κάνετε και εσείς τότε θα χρειάζεστε και περισσότερο νερό για να ξεπλύνετε τα πιάτα. Γι’αυτό μειώστε την ποσότητα του σαπουνιού και θα δείτε αποτελέσματα.
πλύσιμο πιατών

Στην περίπτωση που έχετε πλυντήριο πιάτων:

  • Δεν χρειάζεται πρόπλυση: Αν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων τότε δε χρειάζεται να πλένετε και τα πιάτα με νερό πριν την πλύση στο πλυντήριο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πετάτε τα αποφάγια από τα πιάτα και τίποτα άλλο. Άλλωστε, γι’αυτό υπάρχουν τα πλυντήρια πιάτων.
  • Τεστάρετε το πλυντήριο πιάτων: Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ένα τεστ στο πλυντήριο πιάτων. Ξεκινήστε πλένοντας μία παρτίδα πιάτων στην πιο απλή πλύση και στους λιγότερους κύκλους. Αν τα πιάτα δεν είναι καθαρά μετά την πλύση, δοκιμάστε μία που διαρκεί περισσότερο.
  • Αφήστε το πλυντήριο να γεμίσει: Στην περίπτωση που μένετε μόνοι σας δε χρειάζεται να βάζετε το πλυντήριο πιάτων σε λειτουργία κάθε μέρα. Μάθετε ότι κάθε πλύση χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα νερού είτε πλένει 1 είτε 10 πιάτα. Περιμένετε 2-3 μέρες μέχρι να γεμίσει πλήρως το πλυντήριο.
 RECONS

Ετικέτες ,