Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Πανετόνε: το γλυκό των Χριστουγέννων!

Πανετόνε: το γλυκό των Χριστουγέννων!
Πανετόνε, το γλυκό των Χριστουγέννων! Απολαύστε το!


Υλικά (Για 6-8 άτομα):
-1 αυγό
-180 γραμμάρια βούτυρο
-70 γραμμάρια σουλτανίνες σταφίδες
-180 γραμμάρια ζάχαρη
-850 γραμμάρια αλεύρι
-100 γραμμάρια μαγιά
-4 κρόκοι αυγών
-50 γραμμάρια κόντιτα

Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ με λίγο νερό διαλύετε την μαγιά και προσθέστε 100 γραμμάρια αλεύρι.
-Φτιάξτε ένα μικρό ψωμάκι και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3 ώρες.
-Ξανά ζυμώνετε και προσθέτετε άλλα 100 γραμμάρια αλεύρι και λίγο ακόμη νερό. Αφήστε το και πάλι για άλλες 2 ώρες να φουσκώσει.
-Στο μεταξύ, βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, κάντε μια λαγουβίτσα και ρίξτε την ζάχαρη, τους κρόκους και το αυγό, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο λιωμένο.
-Δουλέψτε με δύναμη να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε και λίγο γάλα χλιαρό.
-Συνεχίστε να δουλεύετε την ζύμη, και μετά ρίξτε το μίγμα της μαγιάς, τις σταφίδες και τα φρούτα. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και γυαλιστερή και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
-Την αφήνετε και πάλι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
-Τη χωρίζετε σε 3 κομμάτια, τα οποία βάζετε σε φόρμες όρθιες στρογγυλές ή σε κάτι αντίστοιχο.
-Επειδή φουσκώνει πάρα πολύ, δεν πρέπει να φτάνει ούτε καν στο μισό της φόρμας.
-Αν θέλετε βάζετε στο στόμιο ένα χαρτόνι σε λωρίδα, που θα δώσει στην φόρμα έξτρα ύψος.
-Αφήνετε ξανά να φουσκώσει, και πριν βάλετε στο φούρνο του κάνετε μια μαχαιριά και του βάζετε ένα καρυδάκι βούτυρο.
-Το ψήνετε σε φούρνο 170 βαθμών μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ετικέτες ,