Τάρτα με σπαράγγια και γραβιέρα
Υλικά για 6 άτομα
- 500 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
- λίγο αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1 1/2 κιλό σπαράγγια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας ορθογώνιο με διαστάσεις 40 × 25 εκ.
- Κόβετε τις άκρες. Τοποθετήστε το φύλλο σε ένα ταψί.
- Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε τη ζύμη από το φούρνο και πασπαλίζετε με γραβιέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια.
- Τοποθετήστε τα όλα πάνω στο φύλλο σφολιάτας. Αλείψτε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά και σερβίρετε.
<< Αρχική σελίδα