Νόστιμη μακαρονάδα με ένα κοινό συστατικό
...για να μην χρειαστεί να βάλεις βούτυρο ή λάδι
Η μακαρονάδα είναι ένα από τα
δώρα της γαστρονομίας στους καλοφαγάδες. Μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα από
την κατσαρόλα βγαίνει ένα γεύμα-αριστούργημα χωρίς μεγάλη προσπάθεια.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο νερό που
βράζει, περιμένουμε για λίγα λεπτά και μετά αφήνουμε τη φαντασία μας να
κάνει όλη την υπόλοιπη δουλειά. Οι παραλλαγές της μακαρονάδας είναι
αμέτρητες και είναι πραγματική απόλαυση όταν ανακαλύπτουμε μια
καινούρια.
«Τα μακαρόνια δεν παχαίνουν. Εμείς
παχαίνουμε»: Αν θες να προσέχεις τη γραμμή σου, σίγουρα η μακαρονάδα δεν
θα έχει προτεραιότητα στις διατροφικές επιλογές σου μέσα στη μέρα, ούτε
βέβαια μπορεί να είναι το καθημερινό βραδινό σου γεύμα πριν κοιμηθείς.
Μέτρον άριστον.
Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύεις τα
μακαρόνια θα καθορίσει το πόσο θα επιβαρύνουν τη σιλουέτα σου. Σάλτσες
με ό,τι μπορεί να χωρέσει ο νους μας, κρέμες γάλακτος και τυριά που
απλώνονται πάνω από τα «αθώα», σκέτα μακαρόνια ανεβάζουν τα επίπεδα
γεύσης αλλά και τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά.
Οι περισσότεροι αμέσως μετά το τέλος του βρασμού προσθέτουν στα μακαρόνια βούτυρο ή λάδι για νοστιμιά.
Μια διάσημη σεφ, η Giada de Laurentiis
μας δίνει μια εξαιρετική ιδέα και δείχνει τον -πραγματικά πολύ απλό-
τρόπο να κάνουμε τα μακαρόνια πιο νόστιμα και πιο υγιεινά. «Ενα πολύ
απλό τρικ μπορεί να κάνει την μακαρονάδα πιο νόστιμη και πιο υγιεινή. To
«κλειδί» βρίσκεται στο αλάτι.
Η διάσημη Chef Giada de Laurentiis
«Αν αυξήσετε την ποσότητα
του αλατιού που βάζετε κατά τη διάρκεια του βρασμού, θα δείτε ότι δεν θα
χρειαστεί να προσθέσετε βούτυρο ή λάδι μετά το βρασμό».
Αν τα μακαρόνια δεν αλατιστούν καλά κατά τη διάρκεια του βρασμού, τότε η
«νερόβραστη» γεύση τους θα σας οδηγήσει στη χρήση πρόσθετου μαγειρικού
λίπους. Δοκιμάστε να αυξήσετε την ποσότητα του αλατιού και θα δείτε
διαφορά στη γεύση τους.
<< Αρχική σελίδα