Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Τρόποι για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας τους χειμερινούς μήνες

Ιδέες για μία εντυπωσιακή χειμωνιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού.

Σας αρέσει ο χώρος του μπαλκονιού αλλά δεν ξέρετε πως να τον χρησιμοποιήσετε τον χειμώνα; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε το μπαλκόνι σας τον χειμώνας. Εμείς σας έχουμε καταπληκτικές ιδέες για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή χειμωνιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτος ο χώρος αλλά θα αποκτήσει περισσότερη αξία και στυλ.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο όμορφες ιδέες για να αξιοποιήσετε κατάλληλα τον συγκεκριμένο χώρο. Τρόποι είτε για να κάθεστε και να ξεκουράζεστε είτε με άλλους εναλλακτικούς τρόπους. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και αντλήστε έμπνευση για το σπίτι σας.

1. Για τις όμορφες μέρες

Μπορεί να πλησιάζει ο χειμώνας, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές μέρες που είναι ηλιόλουστες και όμορφες ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο. Βάλτε, λοιπόν, στις καρέκλες του μπαλκονιού επιπλέον ζεστά μαξιλαράκια και κουβερτούλες, προκειμένου να κάθεστε τις όμορφες μέρες και να απολαμβάνετε τον καφέ ή το πρωινό σας. Ακόμη μπορείτε να προσθέσετε ένα χαλί ώστε να δείξει ο χώρος ακόμα πιο ζεστός. Μάλιστα, μια όμορφη ιδέα είναι να κλείσετε τον χώρο με κουρτίνες δημιουργώντας ένα υπαίθριο δωμάτιο.
μπαλκόνι με χαλί
Ένα χαλί, μια σόμπα και μερικές κουβέρτες θα δώσουν αμέσως χειμερινή όψη στο μπαλκόνι.
Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε ειδικά πλαστικά ή υφασμάτινα καλύμματα στο μπαλκόνι ώστε να μην μπαίνει πολύ κρύο από τις τρύπες και τα χωρίσματα. Εναλλακτικά, στην περίπτωση που κρυώνετε πολύ αλλά σας αρέσει να κάθεστε στο μπαλκόνι μπορείτε να προσθέσετε μια σόμπα που είναι ειδική για εξωτερικούς χώρους.

2. Χώρος για διάβασμα

Είστε λάτρεις του διαβάσματος; Τότε προσαρμόστε το μπαλκόνι σας ανάλογα. Προσθέστε ένα κλειστό ντουλάπι με τα αγαπημένα σας βιβλία και τοποθετήστε μια κουνιστή πολυθρόνα από μπαμπού. Στη συνέχεια διακοσμήστε με χνουδωτά μαξιλάρια και κουβέρτες προκειμένου να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

3. Προστατέψτε τα φυτά

Για να καταλάβετε καλύτερα θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα: όπως εσείς τον χειμώνα ντύνεστε καλύτερα και πιο ζεστά για να μην κρυώσετε, έτσι και τα φυτά σας έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά. Τις πολύ κρύες μέρες φροντίστε να ντύσετε τις γλάστρες σας με λινάτσα ώστε να παραμένουν τα φυτά ζεστά και να μην παγώσουν.

φυτό σε τσουβάλι
Τις πολύ κρύες μέρες φροντίστε να ντύσετε τις γλάστρες σας με λινάτσα για να παραμένουν τα φυτά ζεστά.

4. Μπάρμπεκιου

Το γεγονός ότι είναι χειμώνας δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να απολαύσετε το μπάρμπεκιου με τους φίλους σας. Δώστε αμέσως στο μπαλκόνι σας μια χειμερινή εικόνα με κουβέρτες, κεριά, λαμπάκια και γούνινα μαξιλαράκια ώστε να προσκαλέστε τους φίλους σας για ένα αξέχαστο, χειμερινό μπάρμπεκιου.

5. Αποθήκευση

Στην περίπτωση που δεν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μια εύκολη και πρακτική λύση είναι να το χρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικό χώρο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πετάτε ότι δεν χρησιμοποιείτε. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο για να τοποθετήσετε εκεί με τάξη πράγματα που δεν πρόκειται να σας χρησιμεύσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


RECONS


Ετικέτες ,