Δέκα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες, όλοι κάνουν λάθη
στην κουζίνα, όσο κι αν αγαπούν τη μαγειρική. Κάποια από αυτά είναι πιο
συνηθισμένα, γι’ αυτό τα εντοπίσαμε, προκειμένου να τα αποφύγουμε την
επόμενη φορά που θα ξεδιπλώσουμε το μαγειρικό μας ταλέντο.Χρησιμοποιούμε το λάθος λάδι
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι καλό για κάποιες περιπτώσεις, αλλά όχι για τα πάντα. Αν μαγειρεύετε κάτι που απαιτεί υψηλή θερμοκρασία, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό λάδι, καθώς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει χαμηλό σημείο καπνού, δηλαδή αρχίζει να καίγεται σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μαγειρεύουμε κρέας που δεν είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Χρειάζεται να αφήνουμε λίγο το κρέας έξω σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγειρέψουμε. Το κρέας που είναι σε θερμοκρασία δωματίου θα μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα από αυτό που βγαίνει απευθείας από το ψυγείο. Είναι καλύτερα, λοιπόν, να το αφήσετε για 30 λεπτά έξω στον πάγκο της κουζίνας, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα και σωστά.
Αν το νερό είναι επαρκές στην κατσαρόλα σας, τότε τα ζυμαρικά σας δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους. Αν κολλάνε μεταξύ τους, το έξτρα λάδι μέσα στο νερό δεν θα βοηθήσει. Βάλτε εξ αρχής αρκετό νερό για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα. Δεν δοκιμάζουμε το φαγητό πριν το σερβίρουμε
Πρέπει ανά πάσα στιγμή να σας αρέσει αυτό που μαγειρεύετε, προτού το σερβίρετε στους άλλους. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε την επιθυμητή γεύση και θα αποφύγετε τα παρατράγουδα, ενώ έτσι θα μπορέσετε να διορθώσετε κιόλας τυχόν ελλείψεις ή υπερβολές.
Δεν κόβουμε το κρέας σωστά
Πρέπει να κόβουμε το κρέας αντίθετα από τη φορά των ινών κι όχι με τη φορά τους, αν δεν θέλουμε να έχουμε μαστιχωτό αποτέλεσμα. Κόβουμε τα πρώτα μεγάλα κομμάτια παράλληλα με τις ίνες και έπειτα πάμε αντίθετα. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς πρέπει να κόβετε το βοδινό.
Το σκόρδο πρέπει να μπαίνει στο τηγάνι σας τελευταίο. Αν είναι το πρώτο που προσθέτετε στα υλικά που σοτάρετε, τότε οι πιθανότητες είναι να καεί. Μαγειρεύουμε πολλά υλικά σε ένα τηγάνι
Αποφύγετε να καλύψετε όλη την επιφάνεια του τηγανιού σας με υλικά όταν μαγειρεύετε, καθώς είναι πολύ δύσκολο να κατορθώσετε να τα μαγειρέψετε όλα σωστά, ειδικά αν το τηγάνι σας είναι μικρό. Χωρίστε τα σε παρτίδες και μαγειρέψτε τα όπως πρέπει.
Γυρίζουμε το φαγητό πολύ συχνά
Αφήστε το κρέας σας να ψηθεί πρώτα πριν το γυρίσετε, ειδικά αν είναι μπριζόλα. Αν τη γυρίζετε πριν να έχει μαγειρευτεί σωστά η πλευρά της, μπορεί να μην αποκτήσει το ψήσιμο που θα θέλατε. Όσο λιγότερο τη γυρνάτε, τόσο το καλύτερο.
Το βράσιμο και το να σιγοβράζουμε ένα φαγητό δεν είναι συνώνυμες έννοιες. Αν μια συνταγή γράφει ότι πρέπει να αφήσετε τη μπλονέζ να σιγοβράσει, σημαίνει ότι πρέπει να πετάγονται 1-2 φουσκάλες κάθε τόσο. Το βράσιμο, από την άλλη, σημαίνει πολλές φουσκάλες, πιο συχνά και οδηγεί σε διαφορετικό αποτέλεσμα, όπως, για παράδειγμα, πιο σκληρό κρέας.
Δεν στραγγίζουμε τα λαχανικά πριν τα σοτάρουμε
Τα λαχανικά πρέπει να στραγγίσουν πριν τα βάλουμε στο τηγάνι. Το πλεονάζον νερό όταν τα μαγειρεύουμε σε λάδι, δεν θα οδηγήσει σε καλό. Εκτός του ότι θα πιτσιλίσει, θα προκαλέσει ατμό κι αυτός με τη σειρά του σε λαχανικά με σπογγώδη υφή.
click@Life
<< Αρχική σελίδα