Οικολογικές συμβουλές για να καθαρίσετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες
Μάθετε πως βγαίνουν οι λεκέδες από τα τηγάνια και τις κατσαρόλες. Ιδέες και λύσεις για την κουζίνα με πρακτικές ιδέες.
Σας αρέσει η μαγειρική αλλά βρίσκεται δύσκολο το καθάρισμα των σκευών μετά; Μάθετε, λοιπόν, πως βγαίνουν οι λεκέδες από τα τηγάνια και τις κατσαρόλες και κάντε το πλύσιμό τους παιχνιδάκι. Ιδέες και λύσεις για την κουζίνα σας με τις πιο πρακτικές ιδέες.Πολλές φορές το καθάρισμα των τηγανιών και των κατσαρολών είναι μια κουραστική και χρονοβόρα υπόθεση. Τα αποξηραμένα λίπη και τα υπολείμματα των τροφών χρειάζονται επίμονο τρίψιμο. Μάλιστα, πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά καθαριστικά προκειμένου να τα κάνετε να αστράφτουν πάλι. Ωστόσο, υπάρχουν πιο οικολογικές λύσεις καθαρισμού που μπορούν να κάνουν ευκολότερη και γρηγορότερη τη δουλειά σας. Επιπλέον, αποφεύγετε την βλαβερή εισπνοή των αναθυμιάσεων των χημικών καθαριστικών.
Πείτε αντίο στους λεκέδες από λάδι μέσα σε πέντε λεπτά.
#1 Ενδυναμώστε τη δύναμη του νερού
Ρίξτε ζεστό νερό στα τηγάνια και τις κατσαρόλες και αφήστε το εκεί για λίγο, προτού αρχίσετε να τρίβετε. Πραγματικά, θα εκπλαγείτε από την αποτελεσματικότητα του στην αφαίρεση των λιπών και των υπολειμμάτων τροφών. Με αυτό τον τρόπο, θα χρειαστείτε πολύ λιγότερο χρόνο -και φυσικά κόπο- για να τα καθαρίσετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε ένα οικολογικό απορρυπαντικό πιάτων, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον.#2 Μαγειρική σόδα για τα αποξηραμένα υπολείμματα τροφών
Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στα τηγάνια και στις κατσαρόλες και αφήστε τη για λίγα λεπτά. Για πολύ δύσκολα υπολείμματα τροφών προσθέστε λίγο λευκό ξύδι. Έπειτα, τρίψτε τα σκεύη με «πράσινο» απορρυπαντικό πιάτων. Ωστόσο, αν πρόκειται για σκεύη με αντικολλητικό πάτο, καλό είναι να μην χρησιμοποιήσετε σκέτη σόδα γιατί μπορεί με το τρίψιμο να γρατζουνιστεί η επιφάνεια τους. Αντ’αυτού, φτιάξτε ένα διάλυμα με ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και νερού και αφήστε το για αρκετά λεπτά.#3 Lime και αλάτι για τα καμμένα υπολείμματα φαγητού
#4 Διασπάστε τα λίπη με ξύδι
Το ξύδι είναι ιδανικό στο να διασπά τα λίπη. Επομένως, στην περίπτωση που τα σκεύη σας έχουν λιπαρά υπολείμματα, απλά, ψεκάστε με σπρέι ξυδιού για όλες τις χρήσεις. Στη συνέχεια πλύνετε τα κανονικά με «πράσινο» απορρυπαντικό για πιάτα.#5 Απορροφήστε τα λίπη με μαγειρική σόδα
Μετά το τηγάνισμα σίγουρα θα έχουν παραμείνει υπολείμματα λαδιού. Για να τα διώξετε ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε την να παραμείνει για μερικά λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι σχηματίζονται σβόλοι γιατί η μαγειρική σόδα απορροφά τα λίπη. Αδειάστε τους στον κάδο απορριμάτων και πλύνετε το τηγάνι.RECONS
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΠΙΤΙ/ΚΗΠΟΣ
<< Αρχική σελίδα