Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ρεβίθια με μελιτζάνες


Υλικά:

  • 1 σακουλάκι ρεβίθια
  • 2 κ. σούπας σόδα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια μέτρια κομμένα
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 τομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1-2 κ. σούπας σάλτσα τομάτας
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμε βράδυ σε κατσαρόλα με νερό και σόδα, την επομένη ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και βράζουμε για 2 ώρες περίπου.
  2. Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες.
  3. Στα 40 περίπου λεπτά ρίχνουμε το φαγητό σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες βουτώντας τες στο φαγητό να λαδωθούν καλά και αφήνοντάς τες πάνω πάνω να μπορέσουν να ψηθούν.
  4. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατή θερμοκρασία με αέρα και μόλις πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Με 30 περίπου λεπτά στον φούρνο το φαγητό είναι έτοιμο.
 BeU.com.cy

Ετικέτες ,