Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Πως να σχεδιάσετε το κήπο σας

Παρά το κρύο και τη χειμωνιάτικη διάθεση, που υπάρχει, σιγά σιγά μπαίνουμε στην Άνοιξη και χρειάζεται να κάνουμε κάτι για το φυσικό στοιχείο στο σπίτι μας.


Το να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κήπο όμορφο και με πολύ θετικά στοιχεία, δεν είναι και πυρηνική φυσική.
Απλά χρειάζεται να επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε και το αποτέλεσμα να είναι οικείο και καλαίσθητο για εσάς. Πιο κάτω παραθέτουμε βασικές αρχές για το πώς να κινηθείτε στο σχεδιασμό του κήπου σας.
Το πιο σημαντικό είναι να ισορροπήσουμε όλα τα είδη των φυτών, που θέλετε να φυτέψετε και όχι μόνο. Χρειάζεται να σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε και να έχετε διαθέσιμα όλα τα υλικά για να το πετύχετε. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν τα φυτά με έντονο χρώμα και εκείνα, που είναι μονόχρωμα και σκούρα. Σκεφτείτε, την ισορροπία και πράξτε ανάλογα. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας και το υλικά, που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον φράχτη, εάν είναι από πέτρα ή απλά από σύρμα κτλ.
Το επόμενο, που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι κατά πόσο όλα αυτά ”δένουν” μεταξύ τους. Πρέπει να είναι αρμονικά δεμένα και να μην ξεφύγουν από τη φυσική τους υφή. Αλλιώς θα έχετε ένα σύνολο, χωρίς αρμονία και φυσικά θα σας προκαλέσει δυσφορία. Τα χρώματα πρέπει να είναι δεμένα και δώστε προσοχή και στα ύψη, σε όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιήσετε, φυτικά ή οικοδομικά.
Τέλος, να σκέφτεστε ότι για να είναι καλαίσθητο το αποτέλεσμα, που θέλετε, δείτε με το μάτι σας πόσο όμορφο είναι και αν υπάρχει συνέχεια σε αυτό.  Αν το μάτι πέσει κάπου, που δεν αρέσει, τότε να είστε σίγουρες, ότι κάτι δεν είναι ταιριαστό. Τα μάτια μας γνωρίζουν τι σημαίνει καλαισθησία και όμορφο φυσικό περιβάλλον.
Συμπερασματικά να σας πούμε ότι ο κήπος δεν είναι κάτι, που δέχεται ”πρέπει”. Πιο πάνω σας αναφέραμε γενικές αρχές για να έχετε ένα ποθητό αποτέλεσμα.  Από κεί και έπειτα καλό είναι να παίξετε με τα φυτά, που έχετε στη διάθεση σας. Είναι ο καμβάς, που ζωγραφίζετε, μόνο εσείς. Απλά χαρείτε το!

BeU.com.cy



Ετικέτες ,