Τα αυγά στο πρωινό κάνουν καλό
Μια ομελέτα, ένα αυγό ποσέ, αυγά μπενεντίκτ,
scrambled eggs ή απλώς ένα βραστό αυγό στο πρωινό, μπορεί να σας μοιάζει
σαν χοληστερίνη σερβιρισμένη στο πιάτο, αλλά στην πραγματικότητα
κάνει
καλό.Η χοληστερίνη των αυγών έχει φοβίσει πολλούς στο παρελθόν, στην πραγματικότητα, όμως, τα αυγά παρέχουν στον οργανισμό μια σεβαστή ποσότητα χολίνης, ένα συστατικό της λεκιθίνης που προφυλάσσει το συκώτι από την υπερβολική συσσώρευση λίπους.
Συν τοις άλλοις, η λεκιθίνη του αυγού θεωρείται χοληστερινο-προστατευτική, που σημαίνει ότι συμβάλλει στην ισορροπία στην αύξηση της χοληστερίνης από την κατανάλωσή του.
Ακόμη, η βιταμίνη D που μας παρέχουν, συμβάλλουν σε χαμηλότερα επίπεδα της C αντιδρώσας πρωτεΐνης που αποτελεί δείκτη φλεγμονής του σώματος και παράγοντα κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με ερευνητές.
Αν το καταναλώσουμε έξυπνα, το αυγό αποτελεί μια θρεπτική τροφή υψηλής βιολογικής αξίας, πλούσια σε πρωτεΐνη, μέταλλα και βιταμίνες.
<< Αρχική σελίδα