Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Πώς να φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό

Πολλές φορές το τηγανητό αυγό μας μπορεί να βγει νερουλό ή ξερό. Πώς μπορούμε να αποφύγουμε
την πανωλεθρία;
Το τηγανητό αυγό είναι για πολλούς μια επιλογή πρωινού ή και βραδινού και παρ' όλο που είναι μια απλή μαγειρική διαδικασία, συχνά μπορεί να δώσει άσχημο αποτέλεσμα. Κάποιες φορές, για παράδειγμα, ο κρόκος χρειάζεται αρκετή ώρα για να «γίνει». Κι αν το αναποδογυρίσετε προκειμένου να επισπέυσετε τη διαδικασία, τότε…παραγίνεται και το αποτέλεσμα είναι ξερό και καθόλου ζουμερό.
Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Αυτό που θέλουμε για να είναι απολαυστικό είναι τραγανή βάση και ζουμερό κρόκο. Για να το πετύχετε, βάλτε στο αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι παραπάνω από αυτό που συνηθίζετε, ζεστάνετέ το και στη συνέχεια ρίξτε το αυγό, κατεβάζοντας θερμοκρασία.
Όσο το αυγό τηγανίζεται, περιχύστε λίγο από το καυτό λάδι ή καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι αμέσως μόλις το σπάσετε.

click@Life


Ετικέτες ,