Ταρτάκια με φράουλες
Υλικά για 6 άτομα
- 280 γρ. ανάλατο βούτυρο, κατευθείαν από το ψυγείο
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 70 ml κρύα βότκα ή ξύδι
- 80 ml κρύο νερό
- 240 ml γάλα
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 2 κροκάδια αβγών
- 30 γρ. άχνη ζάχαρη
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- φράουλες
Εκτέλεση
Για την τάρτα- Ζυγίζουμε το βούτυρο και κόβουμε 100 γρ. τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο. Από την υπόλοιπη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε τώρα, την κόβουμε σε κομμάτια.
- Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πρόχειρα με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει έξω και με τα χέρια δουλεύουμε το μείγμα, σχηματίζοντας χοντρά ψίχουλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει καλά (polybag), προσθέτουμε το κρύο βούτυρο (100γρ.) κατευθείαν από το ψυγείο, αφαιρούμε τον αέρα και κλείνουμε.
- Με τον πλάστη ρολάρουμε πάνω στη σακούλα δημιουργώντας ένα ενιαίο μείγμα από χοντρά ψίχουλα βουτύρου.
- Αφήνουμε τη σακούλα με το μείγμα στην κατάψυξη για 10', ώστε να σταθεροποιηθούν καλά τα ψίχουλα.
- Όση ώρα περιμένουμε να βγάλουμε το μείγμα από την κατάψυξη, αφήνουμε στο ψυγείο ένα μεγάλο, καθαρό μπολ.
- Βγάζουμε το μπολ και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη που μόλις πάγωσα.
- Προσθέτουμε τα 50ml από την κρύα βότκα καθώς και τα 50ml από το κρύο νερό. Δουλεύουμε όλη τη ζύμη με τα χέρια, να ομογενοποιηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια σπάτουλα αν προτιμάμε.
- Ρίχνουμε στο μείγμα και την υπόλοιπη βότκα όπως και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη πίσω στο polybag, κλείνουμε καλά αφαιρώντας τον αέρα και δουλεύουμε με τα χέρια το ζυμάρι, μέχρι να γίνει ελαστικό κι ενιαίο.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στις φόρμες κι επίσης τις αφήνουμε στο ψυγείο, να σφίξει και να στεγνώσει η ζύμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο, βγάζουμε τις τάρτες από το ψυγείο και τις ψήνουμε στους 190°C για 15' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μέτρια φωτιά και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Αφήνουμε να πάρει βράση το μείγμα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ή στο μίξερ ανακατεύουμε ζωηρά τα κροκάδια με την άχνη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι ενώνουμε. Βάζουμε το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Βάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνέχεια για αρκετά λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τις ψημένες τάρτες με την κρέμα πατισερί που έχει κρυώσει.
- Διακοσμούμε την τάρτα με φράουλες, ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες.
<< Αρχική σελίδα