Κέικ με ελιά και μπέικον
Αλμυρή νοστιμιά για όλες τις ώρες
Υλικά για 4 άτομα
- 15 ml λευκό κρασί
- 10 ml ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 1/2 κ. γ. αλάτι
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 100 γρ. μπέικον
- 200 γρ. γαλοπούλα
- 100 γρ. μαύρες και πράσινες ελιές
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά το κρασί, το λάδι, τα αβγά και το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τοποθετείτε το μείγμα στο μπολ.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε ένα τηγανάκι προσθέτοντας το μπέικον για λίγα λεπτά.
- Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τις φέτες γαλοπούλας όπως και τις ελιές.
- Προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με το τσένταρ στο μπολ και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Newsbeast
<< Αρχική σελίδα