Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Θετικά είδαν στην Άγκυρα το μπλόκο Τσίπρα στο Προεδρικό Διάταγμα για τα 12 μίλια

Θετικά είδαν στην Άγκυρα το μπλόκο Τσίπρα στο Προεδρικό Διάταγμα για τα 12 μίλια
Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει το Προεδρικό Διάταγμα για

την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, φαίνεται ότι είχε θετικό αντίκτυπο, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή η διαδικασία να προχωρήσει με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, όπως μεταδίδει η εφημερίδα, επικαλούμενη δήλωση Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com.
«Η Αθήνα είδε για μια άλλη φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές στη Χουριέτ. Ο αξιωματούχος της Τουρκίας ανέφερε επίσης ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη και του μεταφέρθηκαν τα εξής: «Στην περίπτωση, που ανακοινωθεί η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, η Τουρκία χωρίς να λάβει υπόψη τις αντιδράσεις, που θα προκύψουν από τη διεθνή κοινότητα θα το θεωρήσει οπωσδήποτε αιτία πολέμου και να κάνει αμέσως στρατιωτική επέμβαση. Σε αυτό το θέμα είμαστε οπωσδήποτε αποφασιστικοί».
Τέλος οι πηγές στην Άγκυρα φέρεται να ανέφεραν ότι «είναι σημαντικό που ο κ. Τσίπρας σταμάτησε το προεδρικό διάταγμα αλλά του προτείνουμε η Ελλάδα να αφαιρέσει εντελώς αυτό το θέμα από την ατζέντα της».

Newsbeast

Ετικέτες ,