Δώστε άλλη διάσταση σε ένα απλό ποτήρι νερό εμπλουτίζοντάς το με αρώματα και γεύσεις από
 φρούτα, λαχανικά και κάθε λογής μυρωδικά.

Γιατί να αρωματίσω το νερό μου;
1) Το αρωματισμένο νερό είναι μια πολύ καλή επιλογή και απόλυτα φυσική λύση για να ξεδιψάσετε, αλλά και να αποτοξινωθείτε, χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες.
2) Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να πάρετε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ανάλογα με τη βάση που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε.
3) Είναι μια πρωτότυπη, γευστική και οικονομική ιδέα για φιλικές συγκεντρώσεις ή ακόμα και για πιο επίσημες εκδηλώσεις.
Μερικά χρήσιμα tips
* Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό.
* Προτιμήστε υλικά βιολογικής καλλιέργειας.
* Η ένταση των γεύσεων στο αποτέλεσμα -εκτός από το χρόνο παραμονής των υλικών στο νερό- εξαρτάται από τα προσωπικά σας γούστα, οπότε μη φοβηθείτε να παίξετε με τις ποσότητες στα υλικά.
* Τολμήστε να πειραματιστείτε με συνδυασμούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών προσθέτοντας φρέσκα μυρωδικά.
* Φροντίστε να καταναλώσετε το αρωματισμένο νερό εντός της ημέρας. Μετά τα μυρωδικά-ανάλογα με το ποια θα χρησιμοποιήσετε- μπορεί να δώσουν στο νερό πικρή γεύση και τα φρούτα ή τα λαχανικά να αλλοιωθούν.
* Προσαρμόστε τα υλικά ανάλογα με τις ώρες που θέλετε να το καταναλώσετε για να απολαύσετε ιδανικά τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες (π.χ. για να μπορείτε να το πιείτε πιο ευχάριστα το πρωί, χρησιμοποιήστε εσπεριδοειδή ή αγγούρι χωρίς προσθήκη έντονων μυρωδικών).
Και μερικές συνταγές
Ο bartender του Pentelikon, Χρήστος Καλαϊτζής, μας προτείνει τρεις απλές και απολαυστικές συνταγές για αρωματισμένο νερό.
Με 3 εσπεριδοειδή
Υλικά
3-4 λίτρα νερό, κατά προτίμηση φιλτραρισμένο
1 λεμόνι με τη φλούδα του, καλά πλυμένο, κομμένο σε ροδέλες
1 γκρέιπ φρουτ με τη φλούδα του, καλά πλυμένο, κομμένο σε ροδέλες
1 πορτοκάλι με τη φλούδα του, καλά πλυμένο, κομμένο σε ροδέλες

Διαδικασία
Ρίχνετε το πορτοκάλι, το λεμόνι και το γκρέιπ φρουτ μαζί με το νερό σε ένα μεγάλο δοχείο ή κανάτα, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε το δοχείο στο ψυγείο αφήνοντας το νερό να αρωματιστεί για 4-5 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρια με πάγο ή χωρίς γαρνίροντας με σπείρες από πορτοκάλι.
arwmatismeno nero olivemagazine2
Με τζίντζερ, αγγούρι, λεμόνι και βασιλικό
Υλικά
3-4 λίτρα νερό, κατά προτίμηση, φιλτραρισμένο
1 τζίντζερ καθαρισμένο, καλά πλυμένο και κομμένο σε φέτες
1 αγγούρι με τη φλούδα του, καλά πλυμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 λεμόνι με τη φλούδα του, καλά πλυμένο και κομμένο σε ροδέλες
5 μικρές κορυφές βασιλικού
Διαδικασία
Ρίχνετε το τζίντζερ, το αγγούρι και το λεμόνι μαζί με τις κορφούλες του βασιλικού σε ένα μεγάλο δοχείο ή κανάτα, ανάλογα με το πόσο νερό θα χρησιμοποιήσετε. Ρίχνετε και το νερό και ανακατεύετε. Καλύπτετε το δοχείο καλά με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να αρωματιστεί το νερό. Σερβίρετε σε ποτήρια με πάγο ή χωρίς.
arwmatismeno nero olivemagazine5
Με ακτινίδιο, μέντα και λεμόνι
Υλικά
3-4 λίτρα νερό, κατά προτίμηση φιλτραρισμένο
3 ακτινίδια, καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
1 λεμόνι με τη φλούδα του, καλά πλυμένο, κομμένο σε ροδέλες
3 κορυφές μέντας
Διαδικασία
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα δοχείο ή κανάτα, προσθέτετε και το νερό και κλείνετε καλά με μεμβράνη. Βάζετε το δοχείο στο ψυγείο και το αφήνετε να αρωματιστεί για 4-5 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρια με πάγο ή χωρίς γαρνίροντας με μια λεπτοκομμένη ροδέλα από ακτινίδιο.

olivemagazine/

Pentapostagma.gr