Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Γλυκιά τάρτα κολοκύθας

Με τραγανή βάση και άρωμα μπαχαρικών

Υλικά για 4 άτομα

Για τη βάση
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κ γλ αλάτι
  • 2 κρόκους αβγών
  • 3 κ. σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
  • 600 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 2 αυγά
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε αρχικά και κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους. Την τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με νερό που να την σκεπάζει σχεδόν μέχρι την μέση και την βράζετε για 5 λεπτά μαζί με ένα ξυλάκι κανέλα.
  2. Στη συνέχεια αφαιρείτε την κολοκύθα από την κατσαρόλα και την πολτοποιείτε. Την κρατάτε στην άκρη.
  3. Ετοιμάζετε τη βάση της τάρτας. Προσθέτετε όλα τα υλικά για τη βάση στον κάδο της κουζινομηχανής και με το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύετε τη ζύμη.
  4. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλά εύκολα από τα πλαϊνά του κάδου.
  5. Απλώνετε τη βάση στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε και την τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
  6. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας κι όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύετε καλά.
  7. Ρίχνετε αυτό το μίγμα στην βάση της τάρτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι βυθίζοντας την άκρη ενός μαχαιριού αυτό να βγαίνει καθαρό.
  8. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

    Newsbeast

Ετικέτες ,