Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

3 Τέλεια φθινοπωρινά κοκτέιλ για να εντυπωσιάσεις!

Είναι Φθινόπωρο και αρχίζουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι με φίλους και αγαπημένα

πρόσωπα. Τι καλύτερο λοιπόν από χειροποίητα φθινοπωρινά κοκτέιλ που μπορείς να φτιάξεις σε λίγα λεπτά και να εντυπωσιάσεις; Υπάρχουν κλασσικά κοκτέιλ που ίσως ήδη ξέρεις να φτιάχνεις αλλά τα κοκτέιλ που θα δεις παρακάτω θα κάνουν κάθε πάρτι σου αξέχαστο!
Τα κοκτέιλ αυτά είναι και σερβίρονται απλά και μάλιστα μπορείς να κάνεις όμορφη διακόσμηση με κουπάκια από μήλο, και στικ κανέλας. Επίσης μπορείς να τα σερβίρεις σε γυάλινα βαζάκια που σίγουρα έχεις κρατήσει ως must της κουζίνας τα τελευταία χρόνια.

Τέλεια φθινοπωρινά coctail για να εντυπωσιάσεις!

Μηλίτης σαγκριά

sagkria me mhlith
Ποιος είπε ότι η σαγκριά πίνεται μόνο καλοκαίρι; Σε πέντε λεπτά μπορείς να φτιάξεις ένα τέλειο κοκτέιλ που θα κάνει τους καλεσμένους σου να ζητήσουν και δεύτερο ή τρίτο. Θα χρειαστείς:
  • 3 κομμένα μήλα σε φέτες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλίτη
  • 1 μπουκάλια μπύρα χωρίς αλκοόλ
  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί
Όλα τα υλικά πρέπει να μπουν μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο. Σέρβιρε μαζί με τα κομμάτια μήλου και την υπόλοιπων φρούτων, σε γυάλινα βαζάκια και πρόσθεσε χρωματιστά καλαμάκια για να κάνεις πιο όμορφο το αποτέλεσμα.

Κοκτέιλ με μηλίτη

koupa apo mhlo
Ένας μηλίτης έξτρα δυνατός θα σου πάρει λίγη παραπάνω ώρα αλλά αξίζει τον κόπο. Είναι ένα από τα φθινοπωρινά κοκτέιλ που θα λατρέψεις! Θα χρειαστείς:
  • 1 λίτρο μηλίτη
  • μιάμιση κούπα ουίσκι
  • μισή κούπα καραμέλα
  • 3 στικ κανέλα
  • 8 μήλα
  • χυμό ενός λεμονιού
Σε μία κατσαρόλα τοποθετημένη σε σιγανή φωτιά, βάλε μαζί τον μηλίτη, το ουίσκι, τα στικ κανέλας και την καραμέλα. Άφησε το μείγμα να βράσει για 2-3 ώρες. Όσο περιμένεις να βράσει το ποτό, φτιάξε κούπες από μήλο! Απλά θα αφαιρέσεις το εσωτερικό του μήλου αφήνοντας τα κουπάκια με ένα εκατοστό πάχος. Για να μην μαυρίσει το μήλο ρίξε μέσα το χυμό λεμονιού. Το ποτό θα σερβιριστεί αμέσως, ζεστό και φθινοπωρινό. Βάλε από ένα στικ κανέλας σε κάθε κουπάκι.

Μιμόζα με μηλίτη

mimoza me mhlith
Ένα κοκτέιλ που θα θες να το πίνεις σε κάθε brunch μέχρι τα Χριστούγεννα είναι η μιμόζα με μηλίτη. Θα χρειαστείς:
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
  • 1 κούπα μηλίτη
  • 1 μπουκάλι σαμπάνια
Σε ένα σκεύος βάλε τη ζάχαρη και την κανέλα. Βρέξε το πάνω μέρος των ποτηριών γύρω γύρω με σαμπάνια και βούτηξε κάθε ποτήρι στο μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Γέμισε το 1/4 κάθε ποτηριού με μηλίτη και το υπόλοιπο με σαμπάνια. Είναι πεντανόστιμο και εντυπωσιακό. Συνόδευσε τα με ορεκτικά και θα θυμούνται όλοι για πάντα αυτή τη βραδιά!

ediva.gr

Ετικέτες ,