Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ψωμί γεμιστό με σκόρδο και τυρί

Χορταστική και οικονομική συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

Για το ψωμί
  • 1 φρατζόλα ψωμί του 1 κιλού, κατά προτίμηση με προζύμι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει (μοτσαρέλα ή τσένταρ)
Για το άλειμμα βουτύρου-σκόρδου
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου.
  3. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα μαχαίρι, ανοίγετε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζετε μέσα με το μείγμα βουτύρου και προσθέτετε μια πρέζα τριμμένου τυριού.
  4. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλους τους κομμένους κύβους απ’ όλες τις πλευρές.
  5. Όταν τελειώσετε βουρτσίζετε από πάνω το τυχόν υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-σκόρδου.
  6. Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λεπτά για να λιώσει καλά το τυρί.
  7. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 ακόμα.
  8. Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Newsbeast

Ετικέτες ,