Πως να φτιάξεις μηλοβούτυρο!
Μια νηστίσιμη συνταγή για να φτιάξεις μηλοβούτυρο.
Μηλοβούτυρο λοιπόν για ένα γευστικό, γρήγορο πρωινό και όχι μόνο!
Λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο.
2 φλιτζάνια χυμό μήλου ή νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1/2 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλα
Απαραίτητος Εξοπλισμός:
Ένα ξύλο κοπής, ένα μαχαίρι για τον τεμαχισμό και ένα για το καθάρισμα των μήλων.
Ένα ποτήρι χυμό μήλου, ενώ δημιουργείς είναι πάντα μια καλή ιδέα!
Τοποθέτησε τα μήλα σε μία κατσαρόλα.
Πρόσθεσε το χυμό μήλου και μαγείρεψε τα για 10 έως 18 ώρες σε χαμηλή ή 6 έως 8 ώρες σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Όταν θα είναι έτοιμα τα τοποθετείς στο μπλέντερ ή αν προτιμάς χειροκίνητα και τα κάνεις πολτό. Οι φλούδες που άφησες για το μαγείρεμα πρέπει να αφαιρεθούν.
Βήμα 3
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά στα πολτοποιημένα μήλα, ανακατεύεις καλά και συνεχίζεις το μαγείρεμα.
Βήμα 4
Μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά 6 έως 8 ώρες ή σε δυνατή 2 έως 4 ώρες. Στα μισά του χρόνου μαγειρέματος αφαίρεσε το καπάκι. Ανακατεύεις κατά διαστήματα.
Η τελική δοκιμασία για το αν είναι έτοιμο έρχεται με το κουτάλι, αν βάζοντας το στο μείγμα στέκεται όρθιο τότε είναι έτοιμο.
Το μηλοβούτυρο θα πρέπει να έχει ένα πλούσιο, σκούρο καφέ χρώμα, αλλά να μην είναι παραμαγειρεμένα σε σημείο που να είναι στεγνό.
Το αφήνεις να κρυώσει λίγες ώρες στο ψυγείο και είναι προς κατανάλωση.
Αυτή ήταν μια απλή νηστίσιμη συνταγή για να φτιάξεις μηλοβούτυρο.
https://www.ediva.gr
Μηλοβούτυρο λοιπόν για ένα γευστικό, γρήγορο πρωινό και όχι μόνο!
Λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
10-18 μήλα σε φέτες2 φλιτζάνια χυμό μήλου ή νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1/2 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλα
Απαραίτητος Εξοπλισμός:
Ένα ξύλο κοπής, ένα μαχαίρι για τον τεμαχισμό και ένα για το καθάρισμα των μήλων.
Ένα ποτήρι χυμό μήλου, ενώ δημιουργείς είναι πάντα μια καλή ιδέα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1Τοποθέτησε τα μήλα σε μία κατσαρόλα.
Πρόσθεσε το χυμό μήλου και μαγείρεψε τα για 10 έως 18 ώρες σε χαμηλή ή 6 έως 8 ώρες σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Όταν θα είναι έτοιμα τα τοποθετείς στο μπλέντερ ή αν προτιμάς χειροκίνητα και τα κάνεις πολτό. Οι φλούδες που άφησες για το μαγείρεμα πρέπει να αφαιρεθούν.
Βήμα 3
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά στα πολτοποιημένα μήλα, ανακατεύεις καλά και συνεχίζεις το μαγείρεμα.
Βήμα 4
Μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά 6 έως 8 ώρες ή σε δυνατή 2 έως 4 ώρες. Στα μισά του χρόνου μαγειρέματος αφαίρεσε το καπάκι. Ανακατεύεις κατά διαστήματα.
Η τελική δοκιμασία για το αν είναι έτοιμο έρχεται με το κουτάλι, αν βάζοντας το στο μείγμα στέκεται όρθιο τότε είναι έτοιμο.
Το μηλοβούτυρο θα πρέπει να έχει ένα πλούσιο, σκούρο καφέ χρώμα, αλλά να μην είναι παραμαγειρεμένα σε σημείο που να είναι στεγνό.
Το αφήνεις να κρυώσει λίγες ώρες στο ψυγείο και είναι προς κατανάλωση.
Αυτή ήταν μια απλή νηστίσιμη συνταγή για να φτιάξεις μηλοβούτυρο.
https://www.ediva.gr
<< Αρχική σελίδα